tisdag 8 juli 2008

Husmark-Pehrsson igen

För en månad sedan, den 9 juni, berättade jag om en undersökning som facket ST gjort bland de statligt anställda medlemmarna. Och just Försäkringskassans personal utmärkte sig med att en stor andel tyckte att det blivit lågt i tak på Försäkringskassan. Den 2 juni fanns ett långt debattinlägg på Aftonbladets insändarsida från en anonym anställd på Försäkringskassan som var kritisk till verksamheten. Men han valde alltså att skriva anonymt. I dag var det en anställd på Försäkringskassans Huvudkontor som ringde in till Ring P1 på SR (och ville vara anonym.....) och som hade synpunkter på vad Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) hade att säga om de nya ättestupareglerna inom sjukförsäkringen. Enligt honom hade Försäkringskassan lämnat ett mycket kritiskt remissvar på Socialdepartementets förslag. Och Socialförsäkringsministern var mycket väl informerad och medveten om på vilket sätt Försäkringskassan tolkade de regler som bestämdes mindre än en månad innan reglerna skulle genomföras. Men när det sedan blåser upp storm mot tolkningen (och reglerna i allmänhet) då vill hon inte längre stå för det hela utan lägger skulden på Försäkringskassan. Fegt Husmark-Pehrsson!

Och lågt i tak på Försäkringskassan.....

Att vi har en mycket företagarvänlig regering vet vi alla, i varje fall de som läser borgerliga tidningar eller lyssnar på högeralliansföreträdare. Fast det verkar inte så i verkligheten. Antalet företagarkonkurser ökar. Allra värst drabbade är Skåne. Jaja, det nog oppositionens fel?

Jag såg att vi alla som tvingas till tvångssparande i PPM-fonder förlorat pengar på sista tiden. Minskningen i PPM-fonderna ligger i snitt på 16%. Fast vi som valt att inte välja, och som alltså har våra pengar i Premiesparfonden har klarat oss lite bättre än snittet. Och dessutom betalar vi mycket lägre avgifter. Känn er lurade!

29-åriga Johnny i Dalarna blev i mars attackerad av en björn när han störde henne i hennes ide. Han blev svårt riven i ryggen. Han har nu begärt skadestånd från Staten (dvs vi andra skattebetalare) för att statens björn har skadat honom när han trampade rakt in i hennes bostad. Han begär 300.000 i skadestånd eftersom det är staten som tycker det ska finnas björnar. Det är tur att björnarna inte begär skadestånd för varje björn som skjuts, det är ju staten som vill att det ska finnas människor. Själv undrar jag hur mycket man kan få i skadestånd för ett myggbett. Ska vi säga en tia per myggbett. 25 spänn om det tar riktigt illa. Huggormsbett vill jag inte tala om.

Förre Riksbankschefen Urban Bäckström, numera VD på Svenskt Näringsliv och innan dess moderat påläggskalv, stödjer Riksbankens räntehöjning. Hade någon trott något annat? Han höjde ju räntan även när inflationen var för låg.

Norska IT-bolag kräver att man flyttar dataservrar från Sverige. Sverige fungerar i dag som en av fyra stora internethubbar i Europa. Och det gör att en mycket stor del av e-post som skickas av t.ex. norrmän och finnar passerar genom Sverige. Vilket alltså innebär att denna kommer att passera genom FRA:s filter. Norska företag har inget större intresse av att skicka sin e-post via ett Sverige som skannar igenom denna. Uppenbart är att den svenska Högerregeringen tror att all världens e-post passerar de svenska gränserna. Dom tror ju att terrorattentat som extremister i Afghanistan kan tänkas göra mot svenska trupper i landet planeras genom att de skyldiga skickar e-post via Sverige. Sten Tolgfors är mer än lovligt korkad. Jag ser förresten att TeliaSonera redan beslutat att flytta all finsk e-posttrafik från servrarna i Sverige. I dag går 95% av all finsk e-post till utlandet via Sverige.

Visste ni att alla de fina lyxkryssarna som passerar genom Östersjön tycker att det är för dyrt att skaffa ett avloppssystem som inte bara släpper allt skit rakt ut i Östersjön orenat. De amerikanska miljonärernas bajs hamnar rakt ut i Östersjön. Och dom skäms inte ens de stora lyxkryssarbolagen!

Inga kommentarer: