fredag 4 juli 2008

Socialförsäkringsministern (m) får kalla fötter

I går rapporterades det tydligen i TV om cancersjuka Anna Olsson (och tryckta media fortsatta i dag på ämnet) som av Försäkringskassan fått beskedet att nu var det slut med sjukpenningen. Vid 2,5 års sjukskrivning var det slut, och hon var inte tillräckligt döende för att få fortsätta. När konsekvenserna av Högeralliansens ättestupapolitik blir uppenbara får tydligen Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) kalla fötter. SÅ, kan man ju inte formulera sig är hennes kommentar. Att det i det ursprungliga förslaget från henne bara fanns fasta tidpunkter, vid 2,5 år var det slut med sjukpenning är inget hon vill stå för nu. Efter våldsam kritik ändrades reglerna så att det infördes lite undantag här och där för vissa. Och det är dessa undantag som striden handlar om nu. Eftersom förslaget ändrats i sista stund, och sedan forcerats fram i Riksdagen har ju utbildningen och informationen till de som ska handlägga och besluta (och formulera anvisningar och brev osv) inte hunnits med. Det var inte så många veckor sedan som Riksdagen fattade beslutet. Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) är en katastrof!

Mer Försäkringskassan. Jag såg på gårdagens Aktuellt på SVT ett inslag om fusket med Tillfällig Föräldrapenning från Försäkringskassan. Nåja, nu handlade inslaget mest om att polisen efter utredningar av anmälda "brott" från Försäkringskassan ifrågasatte hur stort fusket egentligen var. Den intervjuade polismannen (han är numera min polishjälte) verkade mest tycka att fuskmyten var just det, en myt. Det finns en liten (mycket liten) grupp som fuskar, men storleken ska inte överdrivas. Men tyvärr har vi ju en minister som fått fusket på hjärnan. Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) är som sagt en katastrof. Hon borde varit skatteminister istället och jagat skattefifflare. Men det är intresset från Högeralliansen inte så stort för. Det är ju deras eget folk, och då får man inte vara för ivrig. Detta trots att skattefifflandet kostar landet mycket mer pengar än socialförsäkringsfusket. Och inom den sektorn handlar Högerallianspolitiken främst om att förenkla istället för att jaga fuskare.

För övrigt noterar jag att även Migrationsöverdomstolen infiltrerats av SverigeDemokraterna. Senaste nytt är att domstolen beslutat att en man från Afghanistan ska utvisas till Kabul. Den del av Afghanistan han kommer från går det inte att utvisa till, men Kabul går bra. Att han inte känner en själ där, eller har någon anknytning dit har ingen betydelse. Ut med honom. Han får väl klara sig bäst han vill, bara vi blir av med honom! Han får väl bli internflykting i Afghanistan. Det finns väl flyktingläger?

Skåne är bäst
Slutligen ser jag att EU:s svenskspråkiga tolkar ska få åka till Skåne på studiebesök för att lära sig förstå sig på våra vackra skånska diftonger. Egentligen borde vi skåningar kräva egna tolkar. Den där jävla stockholmskan som dom 08:orna inbillar sig är liktydigt med rikssvenska är ju totalt obegriplig. Bokstaven ä är avskaffad och ersatt med ett e, och en massa andra underligheter. Det blir ju ständiga missförstånd när man ska lyssna på dom töntarna.

Och på tal om töntarna från Fjollträsk. Nu är det tydligen dags för fiskmåsinvasion av Båstad. Det är den s.k. tennisveckan när de uppblåsta fiskmåsarna ska visa upp sig på Pepes Bodega i Båstad med sina för tillfället inhyrda skrytbilar. De flesta tillfälliga besökarna under tennisveckan i Båstad är inte ens i närheten av tennisbanorna. Fiskmås är alltså den lokala benämningen på 08:orna i Båstad, dom bara skränar och skräpar ner! En sund infödd Båstadbo passar på att åka på en veckas semester på annan ort.

Inga kommentarer: