tisdag 1 juli 2008

Ridån ner för Lissabonfördraget?

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Polens president Lech Kaczynski kommer inte att underteckna Lissabonfördraget. Han menar att det är meningslöst att underteckna detta eftersom det avvisats av de irländska väljarna. I Tyskland har den tyske presidenten Horst Köhler meddelat att Tyskland inte kommer att fortsätta ratificeringsprocessen förrän Författningsdomstolen har prövat om hela fördraget är föenligt med den tyska grundlagen. Och sedan tidigare är det känt att Tjeckiens ratificering är den som är mest kritisk att få ihop. President Vaclav Havel har sedan tidigare sagt att han överväger att inte skriva på fördraget. I Frankrike sitter president Nicolas Sarkozy och biter på naglarna. Hans ordförandeperiod som börjar i dag var tänkt att bli en galaföreställning fram till ikraftträdandet den 1 januari 2009. Men det står allt mer klart att så blir det inte. Men i Stockholm tänker Makteliten i Riksdagen fortsätta den svenska processen som om ingenting har hänt.....

Holland har följt den allmänna trenden och har nu förbjudit rökning på serveringsställen och i offentliga lokaler. Ett beslut som snart har fattats av alla civiliserade länder. Men holländarna förnekar sig inte. Rökning är förbjudet, även i de holländska s.k. coffee shopsen. Men med den skillnaden att förbudet bara gäller vanlig tobak, inte marijuana. Kan ni tänka er tillsägelsen: "Du, släck ciggen, det råder rökförbud här!" och sedan svaret: "Jamen, det är inte vanlig tobak, jag tar bara en joint"! Holländarna har gått vilse i pannkakan!

I Aftonbladet i dag finns en debattartikel om fildelning skriven av Carl Lundström. Och det får mig att undra över vilka Aftonbladet bjuder in för att skriva debattartiklar. Carl Lundström är väl mest känd för att ha ärvt en massa miljoner från Wasabrödkoncernen. Pengar han satsat på Internet, han har investerat och finansierat Pirate Bay. Och, satsat stora summer i diverse högerextrema organisationer som Nationaldemokraterna, Bevara Sverige Svenskt, Framstegspartiet osv. Han var också aktiv i Ny Demokrati tills han slängdes ut för sina extrema högeridéer. Han är vidare dömt för rasistiskt våld då han tillsammans med några skinnskallar misshandlade tre unga latinamerikaner. Lundström är mångmiljonär, med större delen av pengarna placerade på bankkonton utomlands. Och den mannen låter Aftonbladet skriva en debattartikel om fildelning utan att med ett ord beröra hand bakgrund. Skäms Aftonbladet!

Inga kommentarer: