fredag 30 juni 2006

I en proffscyklists bagage - cykel, sprutor och piller.

Den professionella cykelsporten fortsätter att utsätta sig för dopningsskandaler. Nu senast är det ett stort antal toppcyklister som är föremål för utredning. Som ett resultat har samtliga favoriter i Tour de France dragits tillbaka av sina stall. Officiellt eftersom stallens etiska regler säger detta. Men de flesta tar väl för givet att debatten gjort att kontrollen blir större, och dom hade väl riskerat att åka fast. När ska dom ta i med hårdhandskarna? Uppenbart är att cyklisterna själva inte vill ha några större kontroller. För några år sedan demonstrerade cyklisterna under en etapp mot kontrollerna genom att cykla hela etappen i söndagsutflyktstempo och i klump. Och helt nyligen gjorde man samma sak i ett annat stort proffscykellopp. Att dom inte skäms!

I dagens HD är en insändare från en vän till en av mina kollegor. Som oroas över sin väns hälsa. Arbetssituationen på Försäkringskassan är sämre än någonsin. Och i stort sett alla jag talat med i dag som sett insändare tyckte den var alldeles utmärkt. Det är bara ledningen som sticker huvudet i sanden.

Och jag kan väl inte undgå att fortsätta kommentera Israels attacker på Palestina. Tydligen är det så att även en majoritet av israelerna själva är kritiska till Israels senaste terrordåd. Jag hörde på radion att ett antal palestinska parlamentsledamöter skulle utvisas från sitt eget land av Israel. Dom är bosatta i den östra delen av Jerusalem. Som i stort sett hela världen, inklusive FN, betraktar som en del av Palestina. Men som Israel ockuperat och anser sig ha införlivat med Israel. Så agerar en maktfullkomlig, arrogant terrorstat. Oberoende av vilka terrordåd som utförs av palestinier, oavsett hur rasistiskt muslimska ledare uttalar sig. Oavsett dessa ger det inte en stat rätt att ockupera andra staters territorium. Och allt detta hade inte kunnat fortgå om inte USA pumpat in miljarder i den israeliska staten.

Inga kommentarer: