torsdag 29 juni 2006

Nu jädrar ska lönen upp

Vi kan räkna med ordentliga lönelyft nästa lönerörelse. Landets VD:ar har (inklusive bonusar - som var fler och större än någonsin) tilldelat sig själva ett lönelyft på i snitt 16%. Och jag utgår ifrån att dom har föregått med gott exempel och därför nu kommer att bevilja ordentliga lönelyft till övriga anställda också. Eftersom det fanns utrymme för så kraftiga lönelyft (och med tanke på rekordvinster) så har jag svårt att se hur man, utan att Pomperipossanäsor kommer att växa ut, ska kunna göra annat för resten av de anställda. Nu jädrar ska det bli pengar och sätta sprätt på!

Mindre roligt är utvecklingen i Palestina. Den israeliska invasionen har bland annat inneburit att ett 60-tal palestinska ledare tagits till fånga och förts bort. Bland annat ett stort antal ledamöter i både regering och parlament. Den frustration som jag känner i dag gör att jag nästan börjar få förståelse för de extremister inom den palestinska rörelsen som tar till metoder som jag egentligen inte accepterar. Till slut har dom hamnat i en så hopplös situation att vad dom än gör, så kan det inte bli värre. Nu är det dags för världens demokratier att på allvar säga åt Israel hur man uppför sig om dom ska vara accepterade i samfundet!

Slutligen kan jag konstatera att det man inte har i huvudet får man ha i benen. I dag tog jag tåget 0650 till Helsingborg. När jag kom till Helsingborg tog jag direkt tåget tillbaka till Åstorp där jag var tillbaka 0745. Och sedan var det dags för tåget åter till Helsingborg 0815, men nu med mitt behörighetskort till datan också i bagaget!

Inga kommentarer: