tisdag 6 juni 2006

6 juni firar ni väl?

Så är det då dags för Sveriges nationaldag, 6 september höll jag på att skriva. Men det är ju då jag själv fyller år. Nä, 6 juni skall det vara. Firar ni?

Det är inte så lätt att fira på kommando, allra helst om man inte riktigt vet varför. Och anledningen tvistar väl de lärde om. Dels handlar det väl om någon grundlag 1809 och dels om något med Gustav Vasa. Lite för avlägset för att skapa spontant firande. Jag säger det igen, Sveriges nationaldag borde infallit på Midsommar. DÅ, skulle vi firat ordentligt!

Jag har tillbringat en stor del av dagen med att riva upp ogräs mellan betongplattorna på trädgårdsuppfarten. Det är just dessa dagar man funderar på att asfaltera hela möget! Eftersom jag vägrar använda kemiska medel är det till att rent fysiskt plocka bort gräs, maskrosor, smultronplantor, mossa och andra växter. Slitsamt är det (ett flerdagarsprojekt) men fint blir det. Och asfalt ska det inte bli!

För övrigt läste jag om det slutliga beviset för att Gud inte finns. En knäppskalle i Kiev klev in till lejonen på Zoo och räknade kallt med att Gud var med honom. Det var han inte!

Inga kommentarer: