onsdag 28 juni 2006

Det känns hopplöst

Den israeliska attacken på Gaza inleddes tydligen i går på kvällen. Bland annat har det kraftverk som förser Gaza med elström totalförstörts. På vad sätt det får en grupp att släppa en tillfångatagen soldat (krigsfånge) begriper inte jag. Det hela visar bara hur den israeliska regimen ser på sin granne. Naturligtvis bör den palestinska grupp som tagit sin krigsfånge släppa honom så att han kan återvända till sin familj. Men, den israeliska reaktionen skapar bara en ännu mer inflammerad stämning (om nu detta är möjligt). Blodtörsten (på båda sidorna) är så uppblåst att jag har svårt att se hur det någonsin inom en överblickbar framtid ska kunna bli någon sorts fred. I varje fall så länge innevånarna (på båda sidorna igen) väljer de ledare man gör. Det måste till valda ledare med folkligt stöd (återigen på båda sidor) som ärligt vill ha en fred som bygger på att två likvärdiga parter lever sida vid sida - utan någon ockupation av motpartens territorium eller tro att man har rätt att styra över sin granne. Den utvecklingen finns inte i dag (på någon sida)!

Jag ser på framsidan till Aftonbladets TV-bilaga att Carola lovar att ge allt på Skansen. Det gäller tydligen att se upp om man sitter i publiken. Nu ska hon inte slänga blomkrukor, nu ska allt slängas!

För övrigt noterar jag att Juventus sportdirektör Gianluca Pessotto tydligen var så insyltad i den italienska fotbollsskandalen att han valde att försöka begå självmord. På det mänskliga planet naturligtvis en tragedi, men uppriktigt sagt har mitt förtroende för överbetalda sportdivor och den fiffelverksamhet som omger dom brakat långt under nollpunkten. Att titta på fotbolls-VM har ibland varit trevligt, men nöjet förstörs av spelare som ligger och rullar runt på plan som plockepinn. Blir dom inte fällda trillar dom ändå så fort någon tagit bollen från dom. Det är underligt så viktig bollen är för att dom ska hålla balansen. Den är mycket viktigare än rollatorn för gamla tanter. Dom borde skämmas!

Inga kommentarer: