fredag 23 juni 2006

Sporten och Kapitalet

Ett antal idrottsskandaler fyller sportsidorna förutom VM-spekulerandet och VM-tyckandet. Det har visat sig att både ettan och tvåan i travloppet Elitloppet var dopade och har därför diskats. Det rör sig om en fransk och en italiensk häst, Jag de Bellouet och Lets Go. Redan tidigare har både hästarna och tränarna varit inblandade i dopningskandaler. Uppenbart är att man inte tar dopning på så stort allvar inom travsporten. Annars hade väl fuskarna varit avstängda några år i varje fall. Men där mycket pengar går in gäller inte sedvanlig moral.

I Italien fortsätter fotbollsskandalen att utvecklas. Toppklubbarna Juventus, Milan, Lazio och Fiorentina ställs nu inför rätta för uppgjorda matcher och annat fusk. Och detta är inte första fotbollsskandalen inom europeisk toppfotboll. Flera andra länder har också drabbats. Som sagt där mycket pengar går in gäller inte sedvanlig moral.

Och apropå gårdagens letande i media efter notiser om Lennart Daléus avhopp från centern så har jag också letat efter notiser om det svenska proffsboxningshoppet Åsa Sandells boxningsförlust. Det blev inte mycket av det heller. Annat hade det varit om hon vunnit. Men boxningsälskarna vill väl mest hålla tyst efter att Åsa åkt på tre knockar på två ronder innan domaren bröt. Ingen vidare reklam för "sporten". Inte ens Helsingborgs Dagblad har ägnat matchen mer än en mycket kort notis. Åsa jobbade ju för HD tidigare. Men som sagt, bäst att hålla tyst.

Midsommarafton innebär att nu är det även dags för undertecknad att klippa häcken. Min huvudprincip är att aldrig börja före midsommar (något som ska ses som en protest mot villaägarnas hysteri att ha så brådis med allt). Med en närmare 2 meters oxelhäck runt hela trädgården, som ska klippas manuellt av princip, så tar det några dagar. I dag har jag avverkat den sida som vätter mot gatan (och insidan på den häcken). Det innebär att ungefär en tredjedel är avverkat. Och som alltid uppskattas häckklippning av barnen. Ja, inte själva klippandet, men att rullebören åker fram så att man kan åka i den. För eventuella upplänningar som läser dessa rader kan påpekas att rullebör är något som ni fjantar kallar skottkärra. Rullebör är ett mycket bättre och vackrare ord för detta trädgårdsredskap.

Inga kommentarer: