torsdag 22 juni 2006

Myten om aktieplacerarens kunskap

Den i allmänhet utmärkta tidskriften Fokus har i sitt senaste nummer (som kom i dag) jämfört utvecklingen för ett antal aktiefonder med utvecklingen för ett antal slumpmässigt utvalda aktier. Resultatet visar att de professionella aktiefonderna lyckats sämre än krona och klave! Aktiemäklarna sitter alltså och tar bra betalt för att göra ett jobb som en chimpans hade gjort bättre. Hipp hurra för bamsefar, eller ska vi säga aktiebluffen?

Jag har roat mig med att söka på Internet efter uppgifter om Lennart Daléus avsked från centern. Man kan ju tro att uppgifterna om att ett riksdagspartis förre partiledare är så missnöjd med sitt partis politik att ha lämnar partiet och istället kommer att rösta på konkurrenterna vore en stor nyhet i media. Jag har dels sökt på ett antal ledande borgerliga tidningarna hemsidor, men där står ingenting om saken. Dels gjort en sökning på Internet som visar att den enda borgerliga tidning som ens nämnt saken är KD:s Dagen. Så stor var den nyheten - i borgerliga tidningar mitt i valrörelsen.

Jag såg i kväll Ghana slå USA och gå vidare i fotbolls-VM. Det var väl kul. Synd att dom inte orkade hålla ut mot Italien för några dagar sedan!

Inga kommentarer: