tisdag 27 juni 2006

Hälsosammare arbetsplatser behövs - överallt

Det finns intelligenta företag också. Industriföretaget Kubal i Sundsvall har upptäckt att personalen började bli lite för runda om midjan. Så man bestämde sig för att dra in godis- och läskautomaterna. Och det tycker jag var ett intelligent beslut. Jag tar sedan för givet att kampanjen för personalens välbefinnande inte slutar där. Underlätta fruktätandet också. Locka till motion (om man inte har friskvård på betald arbetstid - inför detta). Fast jag såg att personalen kände sig stött i kanten.

På Försäkringskassan fanns det en gång en fruktkorg. Men den blev väl för dyr, så den drogs in. Den infördes när arbetsplatsen skulle få ett hälsodiplom, och drogs in kort därefter när diplomet var utfärdat. Men vi har faktiskt en friskvårdstimme (som jag bara tror ett litet fåtal utnyttjar). Skulle för många utnyttja den så skulle väl den också bli indragen. Men det finns väl något område som Försäkringskassan föregår med gott exempel inom i jakten på den friska och hälsosamma arbetsplatsen! Avsaknaden av godisautomat kanske?

Sedan ser jag att Israel hotar med kraftiga attacker mot Gazaremsan. Allt i jakten på en tillfångatagen israelisk soldat, Gilad Shalit. Det är ju bra att man månar om människoliven. Kanske skulle man börjat måna om de dryga 20-talet civila helt oskyldiga palestinier som fått sätta livet till bara under senaste veckan i israeliska bombräder. Man kan ju visa sin goda vilja och frige de palestinska kvinnor och barn som hålls fångna i Israel och som den palestinska grupp som tagit Gilad Shalit tillfånga kräver i utbyte mot soldaten.

Inga kommentarer: