tisdag 25 april 2023

Veckans Sverigedemokrat

» I SD-fästet Hörby.

Ibland får jag lite dåligt samvete för att jag här på Sven Tycker mobbar Sverigedemokraterna rent allmänt och sverigedumokrater i synnerhet. Men, det är svårt att undvika det eftersom dom så ofta bjuder in till det.

Idag har jag valt att utnämna Cecilia Bladh in Zito till veckan sverigedemokrat. Cecilia Bladh in Zito är (var...) ordförande i kommunstyrelsen (och alltså heltidsanställt kommunalråd) i SD-fästet Hörby här nere i Skåne. Jag har skrivit om den gode Cecilia Bladh in Zito ett antal gånger tidigare här på Sven Tycker. Den som är nyfiken kan gå tillbaka till 28/2-2020 (Är dom seriösa, Sverigedumokraterna?), 6/10-2020 (Skandalkommun), 14/10-2020 (Sverigedumokratisk cirkus), 23/10-2020 (Dessa sverigedumokrater), 19/12-2021 (Dessa företrädare för SD), 18/6-2022 (Moderat dubbelmoral) och slutligen 21/6-2022 (Om meningsfull sysselsättning). Leta er gärna bakåt i tiden och få lite bakgrund till denna värdiga företrädare för Sverigedemokraterna.

Som alltså nu meddelat att hon ska lämna sitt uppdrag som ordförande för kommunstyrelsen. Senaste skandalen var när det avslöjades att hon använt svart arbetskraft för miljonbelopp i samband med renovering av hennes bostad. Det fick samarbetspartiet Moderaterna att tappa tålamodet. Dom gav klara besked, antingen tar Cecilia Bladh in Zito time-out medan frågan utreds eller också lämnar Moderaterna samarbetet. Det blev ingen time-out!

När Cecilia Bladh in Zito tog över som kommunalråd efter valet 2018 satte Hörby nytt svenskt rekord i kommunala chefer som sade upp sig. Samtliga högre chefer sade upp sig på kort tid. Enligt Cecilia Bladh in Zitos beskrivning var det fackets fel. Sedan blev det en fyllefest på en kommunal chefsutbildning med kommunala chefer. Som bland annat innehöll nakenbad i konferenshotellets pool. Cecilia Bladh in Zito gjorde vad hon kunde för att tysta ner det hela.

Lite senare sökte Hörby ny socialchef. Men chefskarusellerna var så avskräckande att i annonsen skrev man att det var grannkommunen Höör som sökte ny socialchef. Vilket förvånade socialchefen i Höör något...

Vid ett annat tillfälle fick Cecilia Bladh in Zito ett raseriutbrott när hon gjorde ett besök på en kommunal arbetsplats och upptäckte att det på några skrivbord stod små Prideflaggor. - "Hon har skrikit och uppträtt på ett skrämmande och obehagligt sätt" berättade en företrädare för facket.

Men, som sagt, nu har tydligen Cecilia Bladh in Zito kommit fram till att det är dags att lämna uppdraget som heltidsanställt kommunalråd. Men hon får alltså utmärkelsen "Veckans sverigedemokrat" av Sven Tycker med sig! Grattis! För övrigt har svartjobbskandal och liknande inget med saken att göra, hävdar Cecilia Bladh in Zito!

xxxxx

Läs:
SD-profilen Bladh in Zito avgår: Jag ångrar ingenting. - Dagens Samhälle (låst artikel)
Hörbys kommunalråd avgår: Rätt läge att släppa över stafettpinnen. - Skånska Dagbladet (låst artikel)
Sanningens minut: är det partiet eller Bladh in Zito som är populär? - Skånska Dagbladet (låst artikel)
Förstår att väljarna kan känna sig besvikna – kommunalrådet berättar om varför hon slutar. - Skånska Dagbladet (låst artikel)

Inga kommentarer: