onsdag 26 april 2023

Rasismen straffar sig

» SD-sympatisörerna kan dra åt...

Jag gissar att de flesta av er redan läst om 12-åriga Murhaf Hamid och hans säljande av majblommor. Som så många andra barn (ungdomar...) försökte han sälja majblommor. Men, Murhaf blev ledsen över det bemötande han fick från en del vuxna. Murhafs föräldrar är asylsökande och bor i Glimåkra här i Skåne. Familjens asylsamordnare fick kännedom om hur Murhaf hade bemötts av en del och hon fick tillåtelse av Murhaf och hans mamma att skriva om detta på sociala medier.

Låt oss ta hand om varandra
Effekten? Ja, dels ett antal rasistiska och allmänt vidriga kommentarer från personer som bland annat presenterade sig som sverigedemokrater. Men, det blev också fart på Murhafs försäljning via nätet. Senast jag läste om 12-åriga Murhafs försäljning hade han sålt majblommor för 1,9 miljoner kronor. Nytt svenskt rekord! Då hade Murhaf tjänat 45.000 kronor på försäljningen. Helst ville han använda pengarna för att köpa uppehållstillstånd i Sverige, men det har han fått veta att man inte kan. Så nu får det bli lite kläder och annat till honom och familjen.

Men vi får tacka alla dessa SD-sympatisörer som lyckades få rejäl fart på Murhafs majblommeförsäljning. Jag hoppas att ni känner er riktigt stolta!

Ni kan dra åt h-vete!

För övrigt så kanske ni inte missat att Stockholm drabbades av strömavbrott i morse. I samband med underhållsarbete vid en elstation norr om Stockholm gick något fel. Strömmen gick i stora delar av Stockholm. Det blev stopp i tunnelbana och järnväg. SVT tystnade några minuter innan man fick igång reservkraft. Även Sveriges Radio fick problem. Och så vidare. När strömmen gick så fick Forsmark 1 och 2 tvärstängas. Ingen ström in till kärnkraftverket så då fick två reaktorer stängas ner. Ni vet den där driftsäkra kärnkraften. Den behöver strömtillförsel för att fungera. När reaktorerna kan startas upp igen är oklart. Enligt Forsmark finns det ingen prognos än för när uppstarten kan påbörjas. Vad vi vet är att två kärnreaktorer står still och att priset på el beräknas bli dubbelt i morgon.

Visst är det bra med driftsäker elproduktion?

Läs:
Han har sålt majblommor för 1,9 miljoner. - Aftonbladet
Murhafs succé – har sålt majblommor för 1,9 miljoner. - Expressen
Hyckleri när politiker köper Murhafs majblommor. - Aftonbladet
Underhållsarbete bakom strömavbrott. - Svenska Dagbladet
Forsmark 1 och 2 kopplades bort hastigt – konsekvenser för tågtrafik. - Ny Teknik
Efter strömavbrottet – dubbelt så dyr el i morgon. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: