onsdag 12 april 2023

Absolut korkat

» Dubbelt upp.

Den franska spritkrämaren Pernod Ricard har beslutat att återuppta exporten av bland annat Absolut Vodka till Ryssland. Svenska politiker, allt från Björn Söder till vänsterut är upprörda. Men vi har ju avsagt oss allt inflytande över vår "nationalklenod" Absolut vodka när vi 2008 sålde det statliga Vin & Sprit till den nämnda franska spritkrämaren. Alltså kan vi fortsätta vara upprörda, men har oss själva att skylla. Pengar är viktigare än principer. Moderaten Fredrik Reinfeldt skulle ju privatisera så gott han kunde av ren princip så Vin & Sprit såldes ut till utlandet. Det är för sent att vara efterklok.

För övrigt så får vi väl försöka att se positivt på det hela. Att alkoholbruket i den ryska militären är utbrett är ju ingen hemlighet. Kanske kan nu ytterligare några ryska soldater dricka sig redlösa istället för att kriga?

Sven Tycker är också upprörd
Sedan ser jag att vår SD-styrda minoritetsregering har beslutat att minska marknaden för flergångskassar. Ni vet sådana som vi har med oss när vi går och handlar och stoppar våra varor i gång efter gång. Ett miljömässigt mycket bättre alternativ än att köpa nya plastkassar i affären varje gång och sedan slänga dom i soporna när vi kommer hem för att nästa gång köpa en ny plastkasse. Från den 1/1-24 så ska den s.k. Plastpåseskatten avskaffas!

Att vår Brunblå SD-styrda minoritetsregering fattar beslut som är negativa för miljön och klimatarbetet har vi vant oss vid för länge sedan. Men Moderaterna har ju också lovat skattesänkningar! Och då har man ju nu infriat sitt löfte. Jag tycker att vi fortsätter med att använda flergångskassar när vi går och handlar och inte återinför det gamla slöseriet! Även om Sverigedumokraterna tycker det!

Läs:
Absolut häver vodkastoppet – levererar till Ryssland igen. - Aftonbladet
Politiker uppmanar till bojkott av Absolut vodka. - Aftonbladet
Politiker rasar mot spritbeslutet: Sinnessjukt – bojkotta Absolut Vodka. - Resumé
Regeringen slopar plastpåseskatten. - Expressen
Därför slopar man skatten på plastpåsar: Symbol för Miljöpartiet. - Aftonbladet TV
Regeringen och SD slopar skatt på plastpåsar. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: