måndag 24 april 2023

SD är inte seriösa

» Men styr över en Brunblå sörja.

Jag vill be om ursäkt för att jag i gårdagens tyckeri kanske var lite kritisk mot Sverigedemokraterna. Jag kan ju nästan, om jag läser vad jag skrev så här i efterhand, få intrycket att jag inte ser SD som ett riktigt seriöst politiskt parti.

Säg ej till SD
Så är det naturligtvis inte. Sverigedemokraterna är ett seriöst men rasistiskt och högerextremt parti med en tydlig populistisk profil. Ett parti befolkat av diverse knäppgökar som ofta driver en politik helt utan förankring i verkligheten.

Jag blir påmind om att det ju är detta parti som i mångt och mycket styr i Sverige när jag läser Alex Schulmans rader i dagens Dagens Nyheter. - "Hur kunde regeringen hamna så fullständigt i SD:s våld?" Det är den rubrik som Alex har satt på sin krönika. Och jag instämmer i hans fundering.

- "Det är synd att vi har en regering som darrar som asplöv för SD:s utspel, för det behövs någon som synar hoten, och som informerar SD om att man inte kan vara inne i något och utanför det samtidigt. Utlös er regeringskris och stå sedan utanför, eller stå för er plats i etablissemanget. Och ta ansvar för er politik."

Läs:
Hur kunde regeringen hamna så fullständigt i SD:s våld? - Alex Schulman i Dagens Nyheter
Hotet illustrerar hur beroende regeringen är av SD. - Mats Knutsson på SVT

Inga kommentarer: