fredag 21 april 2023

Fnurra på tråden

» Eller...

Tydligen har man inom EU äntligen kommit överens om att vid stora flyktingkatastrofer så ska alla EU-länderna solidariskt ställa upp och hjälpa till. En överenskommelse med den innebörden har EU-parlamentarikerna kommit fram till under ledning av moderaternas Tomas Tobé. Sverige har ju ordförandeskapet just nu. Men något sådant skulle man ju naturligtvis inte ha accepterat. Sverigedemokraten Mattias Karlsson har tydligen i varje fall tänt på alla cylindrar: - "Regeringen måste stoppa «Migrantpakten» i EU-parlamentets tappning, utformad av den svenske moderaten Tomas Tobé. Om inte så har jag svårt att se hur grunden för vårt samarbete skall kunna bestå."

Tydligen instämmer Jimmie Åkesson i kritiken. SD tycker uppenbarligen att Grekland, Italien, Frankrike och Spanien ska ta hela ansvaret, bara dom slipper se hemska utlänningar i Sverige. Mest intressant är faktiskt vår migrationsminister Maria Malmer Stenergards reaktion. Av vad hon säger (hon är ju faktiskt formellt moderat) så verkar hon mer stå på Mattias Karlssons (SD) sida än Tomas Tobés (M) sida. Men å andra sidan så har jag redan tidigare konstaterat att Maria Malmer Stenergard betalar avgiften till Moderaterna och inte Sverigedemokraterna främst beroende på att det ger en bättre politisk karriärmöjlighet.

Jag såg förresten att någon sverigedemokrat, som återigen blivit upprörd över att det uppmärksammas det hemska i att män klär sig som kvinnor, gått ut till försvar för att man måste som politiker få ha synpunkter på vad skattefinansierad verksamhet sysslar med. Och jag (blir ni förvånade?) måste erkänna att jag tycker att knäppgöken har rätt. Är man politiskt engagerad och intresserad så har man naturligtvis rätt att ha en åsikt och man har rätt att framföra den åsikten.

Men jag tar mig rätten att skratta åt knäppgöken och hans åsikt!

Jag såg förresten att amerikanen Elon Musk lät några miljarder gå upp i rök i en rejäl explosion. Det är ju inte alltid som saker går som man tänkt. Vad jag pratar om? Jo igår lät ju Elon Musks bolag SpaceX skjuta upp sin jätteraket Starship. Några minuter efter lift off exploderade det hela i en rejäl smäll och fyrverkeri. Fast jag läser att det handlade inte alls om någon explosion: - "Raketen genomgick en snabb ej schemalagd nedmontering." Visst är det en vacker omskrivning?

SD hotar att bryta regeringssamarbetet. - Dagens Nyheter
SD-kravet på regeringen: Stoppa EU:s migrationspakt. - SVT
Migrationsministern kommenterar kravet: Förstår att de vill sätta press. - SVT
Svårt att få igenom SD:s krav – tre frågor om migrationspakten. - SVT
Tesla-flopp, Twitter-bakslag och raketexplosion – intensivt dygn för Elon Musk. - Ny Teknik

Inga kommentarer: