onsdag 5 april 2023

Är SD ett pajasparti?

» Eller bara allmänt töntar?

Helsingborgs Dagblad (och Sydsvenskan) ägnar idag ganska stort utrymme åt Sverigedemokraterna i Skåne, som ju just nu har ett antal skandaler att skylta med.

I min grannkommun Klippan satte ju SD nytt rekord i uteslutning av medlemmar. I Klippan tog SD makten tillsammans med KD, ett par avhoppade moderater och ett lokalt parti. Som tack för att hon hoppade av Moderaternas linje och istället säkrade majoriteten för SD förärades den ena moderaten tjänsten som KS-ordförande. Sedan plockade SD in ett par tidigare ledande nazister på ledande poster. Två exnazister som redan tidigare var uteslutna ur Sverigedemokraterna. Sluteffekten av det hela blev att ytterligare 12 ledande lokala SD:are uteslöts. Största parti i Klippanstyret idag är alltså "Sveriges förenade politiska vildar". - "Det här är horribelt från början till slut" och "Maffiametoder" och "Demokratisk våldtäkt" är synpunkterna från de uteslutna f.d. SD:arna, numera politiska vildarna. Kanske ska vi också berätta att Moderaterna funderade på att utesluta de båda moderater som inte följde partilinjen utan lierade sig med Sverigedemokraterna och f.d. nazister. Till slut valde man att inte utesluta de bägge. Däremot har Kristdemokraternas tidigare starke man Bert-Inge Karlsson sagt upp bekantskapen med KD. Han som en gång kraftigt engagerade sig i motståndet mot nazistfästet i Klippan kan inte acceptera att partiet nu istället lierar sig med samma personer.

Sedan har vi SD-fästet Landskrona där SD:s starke man Stefan Olsson har kommit på kant med sitt parti. Han har nu lämnat partiet / uteslutits. Vi kan diskutera vilket som hände först. Han använder ord som: "Toppstyrning" och "Dubbla måttstockar". Han funderar nu på att starta ett nytt parti. Men har, trots uppmaning från SD centralt, valt att sitta kvar på sitt mandat i Landskrona.

En som däremot än så länge undkommit att uteslutas är Hanna Nilsson i Hässleholm. Hon sitter som heltidsanställt kommunalråd för Sverigedemokraterna på ett mandat hon har genom samarbete med Moderaterna och Kristdemokraterna (förvånade?). Men än så länge har hon lyckats undvika att bli utesluten trots hennes skandaler där hon i inspelningar hörs förolämpa kommunens personal och politiska samarbetspersoner. Hon försökte sedan värva en "Vikingaby" utanför Hässleholm som torpeder i en konflikt. Dom vägrade dock och offentliggjorde istället bevis för hennes olämplighet. Som sagt, hon verkar inte hotas av uteslutning, kanske beroende på att hon sitter i SD:s partistyrelse?! Men chansen är stor att hon förlorar jobbet eftersom Moderaterna och Kristdemokraterna vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna så länge hon sitter högst upp i ledningen. Och den posten vägrar hon alltså att lämna.

Några sverigedemokrater sitter och funderar

Sverigedemokraterna försöker förtvivlat tvätta bort nassestämpeln på partiet. Personer som ständigt avslöjas med den typen av kopplingar hotas direkt av uteslutning. På den punkten håller SD med god marginal det svenska rekordet. Det rör sig om hundratals medlemmar. Det intressanta är dock att det endast gäller de utanför den innersta cirkeln. Renhållningen är helt enkelt inte seriös. Partiet lockar hela tiden till sig nya personer med rasistiska, fascistiska och nazistiska idéer. Men det är ju inget nytt. Partiets högsta ledning (inklusive Jimmie Åkesson) valde ju en gång i tiden själva att gå med i partiet medan det fortfarande hyste ledare med de åsikterna. Dom VALDE helt enkelt att gå med i ett nazistiskt färgat parti. Det säger allt!

Läs:
Tre skånska skandaler skakar SD: Åkesson anklagas för demokratisk våldtäkt. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: