torsdag 13 april 2023

Dom ljuger

» Och gör det medvetet.

Att den svenska Brunblå minoritetsregeringen är beroende av ett främlingsfientligt eller rent av rasistiskt parti framgår med stor tydlighet. Lägg till detta att vi begåvats med en Migrationsminister i moderaten Maria Malmer Stenergard som gör allt hon kan för att låta mer som en sverigedemokrat än Sverigedemokraterna själva.

Från de här grupperna pågår just nu en intensiv kampanj för att utmåla utlandsfödda och invandrare rent generellt som ett enda stort problem. Dels genom att sprida felaktiga siffror, dra slutsatser av siffror som inte stämmer med verkligheten och sedan helt förtränga att vi faktiskt är beroende av alla invandrare för att samhället ska fungera.

Maria Malmer Stenergard
På senare tid har jag läst flera "skräckskildringar" från Migrationsverkets Förvar. Det är här som de som ska utvisas/avvisas (det är inte samma sak) "förvaras" i väntan på att det går att skicka hem dom. Många verkar tro att det väl inte ska vara något problem. - "Sätt dom bara på ett flygplan hem!" Men så enkelt är det inte. Att ordna flygbiljetter är inte det stora problemet. Men, det är alltså så att flygbolaget tar inte ombord en passagerare som dom inte är säkra på kommer att släppas in i landet när dom landar. Fungerar detta inte så står ju flygbolaget där med en passagerare som dom får flyga tillbaka på egen bekostnad.

Alltså måste det ordnas aktuella ID-handlingar och garantier för att mottagarlandet verkligen släpper in den som ska utvisas/avvisas. Och, eftersom den det berör troligtvis inte vill återvända (hen kan vara livrädd för att återvända till sitt hemland) så är kanske inte samarbetsviljan den största. Att ordna allt sådant kan ta lång tid. Alltså kan personer tvingas sitta i förvar i kanske ett år. Men, dom känner sig kanske säkrare där än att tvingas åka hem till det land man flytt från.

Jag har ju arbetat i mer än 5 år på ett av Migrationsverkets Förvar. Jag har sett människor komma och gå. Jag har träffat på människor som jag är tacksam för att dom inte blir kvar i Sverige. Men jag har träffat lika många, om inte fler, där jag skäms över hur vi behandlar människor.

Bland det som förvånade mig under dessa år var hur många det var som kom från Kosovo och Albanien. Unga män som åkt till Sverige för att försöka tjäna pengar. Kan dom få ett vitt jobb så tar dom det. Kan dom inte få ett vitt jobb så försöker dom jobba svart. I många fall är dom villiga till brottslighet i ett desperat försök att tjäna lite pengar om dom inte kan få ett jobb. Sedan har vi naturligtvis yrkeskriminella som åker runt med enda syfte att begå brott. Dom borde inte ingå i begreppet "invandrare" eftersom deras mål inte är att flytta till Sverige. Deras mål är att besöka Sverige för att begå brott, göra inbrott, stjäla bilar osv. Denna grupp står för en stor del av den brottslighet som vi så enkelt beskyller "invandrare" för.

En grupp som jag blev ytterst upprörd över var pappor (ofta från Nigeria t.ex.) som tvingas ta farväl av gråtande små barn och förtvivlade hustrur/flickvänner. Dom har kanske hamnat i Sverige för studier eller jobb. Träffat en svensk tjej, förälskat sig, skaffat barn osv. När dom nu söker uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till sin hustru/flickvän och sitt barn säger reglerna att det uppehållstillståndet måste man söka i sitt hemland. Nu tvingas dom alltså ta farväl av sin familj för att t.ex. i Lagos i Nigeria uppsöka svenska ambassaden och söka uppehållstillstånd i Sverige. Sedan ska då ambassaden utreda om förhållandet och barnet är ett seriöst förhållande. En utredning som jag kan berätta inte går fort. Förhoppningsvis får dom så småningom sitt uppehållstillstånd och kan återvända till längtande barn och fru/flickvän. Jag undrar om Silvia Sommerlath var tvungen att åka hem till Brasilien och söka uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till Tjabo och kanske vänta ett år i Brasilien på att ambassaden utredde om förhållandet verkligen var seriöst?

Jag blev också förbannad på hur Sverige behandlade unga killar som flytt från Afghanistan. Det här var ofta mycket intelligenta och driftiga killar som om dom fått stanna i Sverige hade blivit mycket värdefulla för Sverige. Men principerna var viktigare - ut med dom!

Sverigedemokratiska rötter
Nu senast såg jag skräcksiffran att det fanns 9.000 utlänningar som var efterlysta för att utvisas/avvisas. Vad jag saknade var en fundering över hur många av dessa som verkligen finns kvar i Sverige. En ganska stor andel av sådana som ska utvisas/avvisas vill helt enkelt inte återvända hem den "officiella" vägen. Myndigheterna där hemma vill kanske också prata med dom? Det behöver inte vara asylsökande utan i stor utsträckning rör det sig om personer som rest till Sverige för att tjäna pengar. Om det handlar om kriminalitet så har det ingen betydelse för dom. Men dom är kanske redan efterlysta där hemma för brottslig verksamhet. Alltså vill man inte återvända hem och där tas emot av den egna polisen t.ex. Alltså håller man sig undan. Med mycket stor sannolikhet har man också lämnat Sverige på eget bevåg. Kanske smugit in i hemlandet på något sätt eller också söker man lyckan i något annat land. Men jag tror att en mycket stor andel av dessa 9.000 som är efterlysta, dom finns inte kvar i Sverige. Dom har lämnat Sverige på eget bevåg.

Jag såg nyligen skräcksiffror över hur stor andel av kvinnor av utländsk härkomst som inte jobbar. Fakta är att sysselsättningsgraden bland kvinnor av utländsk härkomst i Sverige är högre än den genomsnittliga sysselsättningsgraden bland alla kvinnor inom EU. Sverige har nämligen i en jämförelse rekordhög sysselsättning jämfört med andra länder. Och detta beror till stor del på att kvinnor förvärvsarbetar till stor del i Sverige. Invandrarkvinnor i Sverige förvärvsarbetar alltså i större utsträckning än vad kvinnor generellt jobbar inom EU.

Men, det finns mycket att göra för att fler invandrarkvinnor ska kunna på ett jobb. Mycket viktigt är att dom kommer ut i arbetslivet och umgås med svenskar och lär sig att prata svenska helt naturligt. Det bästa sättet att lära sig ett språk är helt enkelt att använda det.

Inse att Sverige hade inte fungerat utan alla dessa av utländsk härkomst som ser till att vårt samhälle fungerar. Det är din tandläkare som är invandrare. Ditt kassabiträde. Din busschaufför. Ditt vårdbiträde. Uppräkningen kan fortsätta i all oändlighet. Det är din arbetskollega, din granne osv. Men, det nämner aldrig Maria Malmer Stenergard och hennes vänner inom Sverigedemokraterna. I deras värld är invandrare synonymt med problem. Från företrädare för ett rasistiskt parti som Sverigedemokraterna förväntar jag inget annat. Men för vad som borde vara en seriös politiker som Maria Malmer Stenergard från ett seriöst politiskt parti som Moderaterna hade jag förväntat mig bättre. Men hon kan inte heller öppna munnen utan att poängtera problemen. Men ALDRIG nämna det positiva. Hon borde skämmas öronen av sig!

Läs:
Svartmåla inte invandrarna - de behövs på arbetsmarknaden. - Göteborgs-Posten
9 000 som ska utvisas är efterlysta i Sverige. - Expressen
Därför hänger hatet mot invandrare och mot klimatet ihop. - Landets Fria Tidning

Inga kommentarer: