söndag 30 april 2023

Helt obegripligt

» Men jag förstår varför.

Har man hållit på och tyckt till i 26 år så är det många ämnen och problem som jag tyckt till om flera gånger redan innan. Ett sådant ämne är spel osv om pengar. Jag är motståndare! Jag har ingen som helst acceptans för nätspelen som drivs av olika kommersiella företag (ofta registrerade på Malta) som har som enda syfte att lura pengar av optimister som drabbats av speldjävulen.

Spela bort dina pengar
Men, jag har inget problem med olika former av lotterier osv som arrangeras av föreningar och där överskottet hamnar i olika föreningars kassakista. Det kan röra sig om allt från Bingolotto där ju överskottet fördelas ut till föreningslivet. Du kan välja vilken organisation som ska få pengar eller bara låta Folkspel fördela pengarna. Det kan röra sig om lotterier som idrottsföreningar, pensionärsorganisationer osv arrangerar. Jag köper gärna lotter från PRO när dom står och säljer i affären. Jag räknar inte med att vinna, jag får en trevlig pratstund medan jag öppnar mina nitlotter. Och skulle lyckan mot förmodan vara framme och jag vinner - kul i så fall. Jag prenumererar på ett par Bingolotter i veckan och låter överskottet gå till en organisation som jag valt. Men jag räknar inte med att vinna. När det blir en ny lott i vinst som omväxling blir jag glad.

Jag kan även till nöds acceptera olika former av lotterier och spel (stryktips t.ex.) där överskottet delvis hamnar i skattekistan.

Men, jag har inget till övers för nätspelsbolagen där enda syftet är att några som investerat pengar i företaget ska få så stor avkastning som möjligt via ett bolag som man registrerat på Malta.

Den nya SD-styrda Blunblå sörjan
Nu ser jag att Sverigedemokraterna tagit initiativ till inskränkningar i spel och lotterier och fått de övriga partierna i den Brunblå sörjan med på noterna. Men det handlar tydligen inte om begränsningar för att minska skadeverkningar av spelmissbruk. Det handlar inte om att göra begränsningar i t.ex. hur mycket man får spela för / köpa lotter för. Det handlar inte om att begränsa spel och lotterier till ideella organisationer.

Nä, just politiska partier ska inte få lov att arrangera spel och lotterier. Inte idrottsorganisationer, kulturella organisationer, pensionärsorganisationer eller kommersiella företag. Nä, specifikt politiska partier ska inte få lov att arrangera spel och lotterier.

Naturligtvis är det hela riktat specifikt mot Socialdemokraterna och deras A-lotterier eftersom det är det parti som lyckats bäst med att dra in pengar på lotterier.

Kan någon ge mig en rimlig motivering till varför just politiska partier ska särbehandlas? Inför gärna begränsningar och hårdare regler. Kanske att det tydligare ska framgå vem som får ta del av överskottet. Kanske begränsningar i hur mycket man får köpa för. Men då ska ju dessa regler gälla alla. Den Brunblå sörjans förslag är så genomskinligt att man faktiskt borde skämmas.

Nu blir det ingen tombola på Sverigedemokraternas familjefest! Det blir ett lagbrott!

Att man inte skäms!

Inga kommentarer: