tisdag 31 augusti 2021

Lyssna inte på knäppgökarna

» Dom lurar dig.

Den svenska vaccinationen mot Coronaviruset har i huvudsak gått bra. Min dotter fick sin andra spruta i dag, så nu är hela familjen färdigvaccinerade. Det har varit självklart för oss alla att ta våra sprutor så fort som möjligt. Det handlar både om egoism (att inte bli sjuk) och om solidaritet med andra (att inte smitta andra).

En blombukett till alla
Jag blir därför arg när jag läser, eller läser om, alla de illasinnade rykten och lögner som sprids från konspirationsspridare. Det är allt från att man planterar in hemliga chips för att övervaka oss till att det är en medveten strategi för att göra oss alla sjuka. Dumheterna som sprids är ibland så korkade att det känns osannolikt att någon tror på dumheterna. Av någon anledning verkar dumheterna bli allt dummare ju längre ut på högerflanken man hamnar politiskt.

Det är därför viktigt att deklarera att; visst finns det biverkningar med att vaccinera sig. Men, riskerna är mycket större om du blir sjuk än om du vaccinerar dig. Visst kan du bli sjuk även om du har vaccinerat dig. Men, risken är mycket mindre och risken för att du ska bli allvarligt sjuk är mycket mindre.

Så släng din fega egoism i papperskorgen och ta första bästa chans du kan få att ta dina sprutor. Du gör det både för dig själv och för dina grannar, dina bekanta och dina vänner. Vi får inte stopp på spridningen om en stor grupp inte har vaccinerat sig.

Det är faktiskt allvar.

Läs:
Covid-fall ökar kraftigt bland barn i Skåne. - Kvällsposten
Folkhälsomyndigheten. - Folkhälsomyndigheten
1177. - 1177

Inga kommentarer: