tisdag 24 augusti 2021

Ett gott råd

» I all välmening.

Även en principfast och konsekvent bloggare som Sven Tycker är ju inte sämre än att jag kan ändra mig. Igår skrev jag ju att jag inte skulle spekulera i vem Socialdemokraterna ska välja till ny partiledare. Jag har ju faktiskt inte så mycket med det att göra eftersom jag inte är medlem och jag överlåter det till S-partiets medlemmar (eller deras utvalda ombud) att avgöra detta. Det är väl en rimlig utgångspunkt?

För övrigt är jag övertygad om att det blir Magdalena Andersson så till vida hon inte totalvägrar.

Men jag tänkte ge Socialdemokraterna ett råd inför den närmaste tiden. Jag tänker då på den budget som ska presenteras för 2022.

Sven Tycker funderar och kommer med råd
Det är dags för Socialdemokraterna att presentera en budget som bygger på socialdemokratisk politik och socialdemokratisk ideologi. Gör klart för alla de andra partierna att dom har att välja mellan att godkänna budgeten eller förkasta den. Väljer en majoritet att förkasta budgeten så får den majoriteten ansvara för att anta en annan budget som dom kan enas om. Sedan får den majoriteten ansvar för att enas om att tillsätta en regering som får regera fram till nästa ordinarie val.

Låt Ulf Kristersson sammankalla sina stödpartier och enas om en budget och en regering och skapa en majoritet i Riksdagen för detta. Eller vi ska kanske låta Jimmie Åkesson sammankalla sina stödpartier och enas om en SD-budget och SD-regering? För SD är ju tillsammans med sitt stödparti KD större än Moderaterna!

Det får helt enkelt bli slut med att Socialdemokraterna bedriver en borgerlig skattepolitik. Det får bli slut på att Socialdemokraterna bedriver en borgerlig privatiseringspolitik. Det får bli slut med att Socialdemokraterna bedriver en borgerlig ovälfärdspolitik.

Min inspiration till dessa tankar fick jag när jag läste ett stycke i dagens ledare i Aftonbladet. Så här skriver Anders Lindberg:

- "Vårt skattesystem gynnar arbetsfria inkomster från ägande istället för arbete. Vår marknadsskola bidrar till segregation och delar upp redan små barn när friskolorna får välja elever. Och vårt sociala skyddsnät har så stora hål att Försäkringskassan bedömer att dödssjuka har arbetsförmåga. Som socialdemokratisk politik har detta nu nått vägs ände. Socialdemokraterna är inget – och ska aldrig bli – ett mittenparti."

Låt M & SD & KD & L & C enas om en budget, politisk inriktning och en regering! Jag ser fram emot att följa den diskussionen! Och med risk för att upprepa mig, så får dom väl ha som utgångspunkt Ulf Kristersson gamla löfte:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Läs:
Löfven gjorde det svåraste, avgick i tid. - Anders Lindberg i Aftonbladet
Dags att kliva ur sandlådan, Lööf. - Jonna Sima i Aftonbladet

Inga kommentarer: