fredag 6 augusti 2021

Ta dina sprutor

» Lyssna inte på idioternas konspirationer.

Allt fler svenskar har fått sina vaccinationssprutor. Sverige ligger i dag bra till vad gäller vaccinationsgrad om man tittar internationellt. Ett av skälen till detta är att svenskarna till största delen är villiga att vaccinera sig. Motståndet mot vaccinering är lågt i Sverige.

Ta din spruta
Vi ska vara tacksamma för att det är på det viset. Många experter förklarar detta med att vi i Sverige har ett trots allt stort förtroende för myndigheter och statsmakt. Trots kritik osv mot mycket så litar vi rent generellt trots allt på att myndigheter försöker utföra sitt uppdrag på bästa sätt och att det som görs är för medborgarnas bästa. Inte med en massa baktankar.

I många länder har det genomförts stora och ganska våldsamma demonstrationer i protest mot vaccineringar. Det har gjorts försök även i Sverige, men det har handlat om ganska begränsad uppslutning. Vi ska vara tacksamma för detta.

Nyligen har det avslöjats att en känd reklamare ligger bakom en av kampanjerna mot vaccinationer. Andreas Sidkvist heter han. Det har också visat att vaccinmotståndet till stor del kan återfinnas bland högerextrema grupper. Som antagligen ser en chans att försöka värva sympatisörer bland allmänt missnöjda.

Men, gå inte på de sjuka konspirationsteorier som framförs. Ni blir lurade! Om du inte redan gjort det, ta dina vaccinationssprutor så fort som du har en chans. Du vaccinerar dig inte bara för din egen skull utan också för alla andras skull. Det gäller din familj, dina vänner, dina arbetskamrater, dina grannar och alla andra du stöter på.

Och fortsätt att tänka på saker som avstånd, hygien osv.

Läs:
Hyllad PR-konsult eldar på svenska vaccinmotståndet. - Aftonbladet
Komm-chefen om #kavlaner: ”Konstigt att en seriös kommunikatör inte går på fakta”. - Resumé

Inga kommentarer: