torsdag 26 augusti 2021

Nyamko satsar på SD

» Nya bevis.

I en debattartikel kräver två liberaler (riksdagsledamöterna Mats Persson och Bengt Eliasson) att rätten till Assistensersättning ska baseras på ursprung. Ett krav helt i sverigedemokratisk anda. Kravet från de båda liberalerna utformas på detta sättet istället för att erkänna att Liberalerna utformat lagen på ett korkat sätt. En utformning som skapat dels en onödig gränsdragningskonflikt mellan kommunen och staten (Försäkringskassan). Dessutom har lagen skapats just med syfte att skapa en ny marknad för privata assistensbolag. Att skapa en ny marknad för privata entreprenörer har varit huvudsyftet med lagen.

Eftersom lagen utformats just för att skapa en marknad för privata utförare har det blivit en lönsam verksamhet att få så stort vårdbehov som möjligt. Ju fler timmars behov som finns desto lönsammare för det privata Assistensbolaget. Det har skapat en marknad där vårdbehovet helt hittats på eller kraftigt överdrivits. Sedan kan man bilda ett bolag och anställa vänner, bekanta och släktingar. Är behovet överdrivet eller helt påhittat så kan man tjäna multum genom att jobbet inte ens behöver utföras.

Dra åt skogen Liberalerna
När Liberalerna ska angripa slöseriet så har man inget att säga om den privata marknaden som skapats eller om hårdare regler. Nä, nu ska rätten till assistens istället baseras på människors ursprung! När man från regeringen försökt komma åt missbruket genom hårdare kontroller har kritiken från Liberalernas varit våldsam. Det viktiga var att skapa en ny marknad för privata entreprenörer!

Genom att bygga in en konflikt mellan Kommun och Stat (Försäkringskassan) har man samtidigt skapat ständiga gränsdragningskonflikter. I dag är det så att kommunen ansvarar för de mindre behoven och sedan ska Staten (Försäkringskassan - Privata entreprenörer) ansvara för stora behov. Detta har skapat ständiga konflikter. Kommunen anser att behoven är så stora att Försäkringskassan ska ha ansvaret. Försäkringskassan anser att behoven är mindre så att det är kommunen som ansvarar.

Samtidigt har tydligen Nyamko Sabuni uttalat att man ska vräka familjer med kriminella barn. På vilket sätt tror Nyamko Sabuni att man minskar utanförskap och kriminalitet om man gör familjen bostadslös? Vi har skapat en utanförskapskris genom att skapa ghetton. Istället för att blanda bebyggelsen bor rikt folk och etablerade medborgare i sina villaghetton. På andra sidan motorvägen, skogen, floden osv har man byggt hyresghetton där de utan jobb osv samlas. Mindre kommuner med höginkomsttagare som innevånare bygger inga hyreslägenheter. Vi har skapat ett enormt segregerat samhälle. Lyxghetton på ett ställe och hyresghetton på ett annat. Istället för att blanda byggandet. På vilket sätt Nyamko Sabuni tror att vi minskar risken för fortsatt kriminalitet genom att göra familjen bostadslös förstår jag inte. Det handlar istället om att försöka rädda partiet genom att locka till sig SD-väljare. Skäms Nyamko Sabuni!

På tal om borgerliga partiers våldsamma högervridning så läser jag en debattartikel från Lars Adaktusson där han ställer sig ytterst kritisk till Ebba Buschs högervridning av Kristdemokraterna till att bli ett stödparti till Sverigedemokraterna. Lars Adaktusson tillhör verkligen inte vänstern i svensk politik. Men till och med han tycker att Ebba Busch drivit partiet för långt åt höger och lämnat de kristna värderingarna på sophögen.

Läs:
Stoppa fusk – begränsa assistans för nyanlända. - Aftonbladet debatt
Därför kan KD inte bilda block med SD. - Svenska Dagbladet debatt

Inga kommentarer: