söndag 8 juli 2018

Sån't som dom säger

» Dagens två citat - bra och dåligt

Jag tänkte fortsätta på gårdagens tema, att låta citat tala för sig själv, nästan i varje fall. Jag har ju under ett par dagar varit lite elak mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Man ska dock vara ärlig, även den goda Ebba kan ha rätt ibland. Så här kommenterade Ebba Busch Thor poliskrisen som vi ju alla (nästan i varje fall) är eniga om:

Utropstecken
- "Vi måste erkänna att den stora omorganisation som initierades av Alliansen delvis är ett misslyckande."

Dan Eliasson fick ju skulden för polisens misslyckanden och fick till slut sparken som rikspolischef. När han tillträdde just som rikspolischef skulle han genomföra den nya polisorganisation som Högeralliansen beslutat om innan dom förlorade valet. Ett hopplöst uppdrag, att genomföra ett misslyckande. Jag ger inte mycket för Dan Eliasson som ju bland annat kommer från min gamla arbetsgivare Försäkringskassan. Men att lägga skulden för polisens problem på Dan Eliasson är att göra det lätt för sig. Att som borgerliga partier gör skylla "poliskrisen" på den sittande regeringen är direkt omoraliskt. Den stora skulden är helt enkelt den nya polisorganisation som man själva beslutat om. Ebba Busch Thor ska ha ett erkännande för att hon i varje fall delvis erkänner detta. Bra gjort Ebba!

Men jag hoppas fortfarande att du åker ur Riksdagen!

Sedan finns det då de politiker som totalt saknar verklighetsanknytning. Det här citatet från USA:s president Donald Trump handlar, om ni inte förstår det, om det uppblossande handelskriget mellan USA å ena sidan och Kina och Europa på andra sidan:

- "Tack vare det REPUBLIKANSKA LEDARSKAPET så VINNER Amerika igen - och Amerika blir RESPEKTERAT igen över hela världen."

Jag lovar, det här är tydligen ett autentiskt Twitterinlägg från mannen i Vita Huset, översatt till svenska. Det är ju onekligen ett ganska spännande konstaterande att Donald Trump och det Republikanska partiets framfart i världens porslinsfabriker har gjort "Amerika respekterat över hela världen"! Man kan uttrycka det som att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Fast egentligen är det inget val, det handlar bara om att gråta. Det är bara att hoppas att den här mannen utan verklighetsförankring fortsätter att twittra dumheter och inte helt plötsligt får för sig att trycka på KNAPPEN!

Inga kommentarer: