fredag 6 juli 2018

Internationella kyssdagen

» Ebba söker nytt jobb

I dag är det som sagt Internationella kyssdagen. Det är något som jag förbehåller min älskade hustru. Så här tänkte jag istället ägna några rader åt den partiledare som väl råder störst risk för att bli arbetslös efter valet - Ebba Busch Thor. Situationen är ju den att risken (eller chansen hur man nu ser på saken) att Kristdemokraterna åker ut ur Riksdagen efter valet är ju mycket stor. Enligt en undersökning som Aftonbladet låtit Inizio göra så tror 66% av väljarna att KD åker ut. 82% av väljarna tror att minst något av partierna Miljöpartiet, Liberalerna eller Kristdemokraterna åker ut. Allra störst risk (chans.....) är det alltså att Ebba Busch Thor har lett Kristdemokraterna ut i öknen.

Kristdemokraterna under strecket
Jag tror att den goda Ebba hoppas på att tillräckligt många andra borgerliga väljare ska stödrösta på KD för att rädda partiet kvar i Riksdagen. Den stora frågan är hur många andra borgerliga väljare som är villiga att riskera sina röster för att rädda kvar Kristdemokraterna. Tänk om dom åker ut ändå, då är deras röster helt bortkastade. Risken är kanske istället att kristdemokratiska väljare känner att risken är för stor att partiet åker ut så att dom röstar på ett andrahandsval istället för att inte deras röst ska bli helt bortkastad.

Det senaste utspelet från Ebba Busch Thor är en kraftig semesterbonus till den personal inom sjukvården som ställer upp och jobbar under semesterperioden. Ett försök som gjorts många gånger på olika håll, så det är inget nytt. Svenska Dagbladet har gjort en sammanställning till hur Sverige skulle se ut om Kristdemokraterna fick bestämma. Låt oss hoppas att vi slipper det!

Jag tror att vi klarar oss utan Kristdemokraterna. Jag hoppas att Ebba Busch Thor kan hitta ett mer inspirerande jobb EFTER valet.

Håll KD under strecket!

Inga kommentarer: