torsdag 5 juli 2018

Torsdag utan ärtsoppa

» Lite korta nyheter ur nyhetsfloden

Nio olika, men mycket intelligenta tankar. Det känns nästan konstigt att inte alla tänker på samma sätt. Vad kan det bero på?

¤ 1.   Den internationella flygindustrin har kommit överens om att ta till krafttag mot sina miljöfarliga utsläpp. Man har bestämt sig för att bara fortsätta att öka utsläppen fram till 2020, sedan ska man börja betala för de utsläpp som överstiger 2020-års nivå! Krafttag alltså!

¤ 2.   Svenskt Näringslivs VD, Carola Lemne, tycker inte att ökade klyftor är något problem. - "Det är faktiskt inte ett problem att klyftorna ökar - i alla fall inte om man tittar på löneskillnaderna i landet." Den synen förklarar ju faktiskt en hel del.

¤ 3.   Bland annat så visar det sig att toppchefslönerna inom de privata välfärdsbolagen ligger långt över motsvarande chefslöner inom offentlig välfärdsverksamhet. Däremot tjänar privatanställda undersköterskor osv mindre än vad motsvarande tjänster har i lön inom offentligt driven verksamhet. Men, det är ju inget problem! På så sätt kan det ju bli mer slantar över till ägarnas vinstutdelning och till chefernas bonusar!

¤ 4.   Nasseslöddrets terror mot den demokratiska debatten i Almedalen fortsätter. Hur har man överhuvudtaget tänkt när man gett NMR tillstånd till aktiviteter i Almedalen. Till råga på allt som grannar till RFSU. Det är dags nu att behandla nassarna i NMR som de kriminella terrorister dom är. Inte som en organisation som alla andra, som ska ha rätt att utöva sin demokratiska rätt att framföra sina åsikter. Vi skulle inte komma på tanken att låta t.ex. IS att demonstrera. Sätt stopp för nasseslöddret!

¤ 5.   En annan syn på vad som är terrorism har finansmannen Mats Qviberg. - "Han borde anhållas för anstiftan till terroristbrott" var hans reaktion på Vänsterpartiets Jonas Sjöstedts krav i Almedalen på att svenska miljardärer kan bidra mer till samhällets finansiering. Heja Jonas!

¤ 6.   Torkan ställer till med problem. Nordvästskånes lite finare kommun Båstad har extra problem för tillfället. Något som i och för sig inte är ovanligt förekommande där. Vattenförbrukningen per hushåll är dubbelt så stor i fina Båstad jämfört med hos oss i grannkommunerna. Trots vädjanden om sparsamhet med vattnet sedan länge har vattnet fortsatt att flöda. Just nu är det stor risk för att man överhuvudtaget inte har något vatten i Torekov utan tvingas köra ut med vattencisterner för att förse de boende med dricksvatten. Ansvariga ska försöka komma underfund med varför förbrukningen är så mycket högre och inte minskar trots vädjanden. Min gissning är att det finns ett samband med att det finns gott om pooler i trädgårdarna som ju MÅSTE fyllas. Vittnesmålen om mängder av underligt gröna gräsmattor när andra gräsmattor är gula och luktar hö är också vanligt förekommande. Egoismen frodas helt enkelt. Bara jag får min pool fylld och gräsmattan är grön så skiter jag väl i andra! Ett vanligt beteende bland de som har lite fler slantar på banken!

¤ 7.   Jag såg att politikerna i EU-Parlamentet har beslutat att politikerna i EU-Parlamentet även i fortsättningen inte behöver redovisa hur dom använder alla de frikostiga bidrag dom har för att sköta sitt jobb. Det hela bottnar naturligtvis i det faktum att man alltid kan lita på politiker. Dom gör aldrig något suspekt! Annars är EU-kramaren Jan Björklund välkommen upp på barrikaderna med krav på att EU-Parlamentariker som alla andra (förutom svenska kungahuset förstås) ska kunna redovisa hur man använder de slantar man får från oss skattebetalare.

¤ 8.   Fast det är klart. Det är inte alltid man kan lita på politiker. Partigruppen ENF i EU-Parlamentet, där bland annat franska Nationella Fronten är medlemmar, ska betala tillbaka motsvarande 5,6 miljoner kronor som man fått i bidrag. Pengarna har bland annat gått till att köpa 230 flaskor champagne. Dom hade väl mycket att fira? Nå't kul måste man väl få ha. Fast kanske inte med mina skattepengar förstås.

¤ 9.   Regeringen har beslutat att Förpackningsindustrin är skyldiga att se till att vi har en hushållsnära källsortering i hela landet. Svaret från industrin är att det är: - "Djupt olyckligt och ogenomtänkt". Jag förstår inte problemet. Här i Åstorp har vi haft detta i åratal. Jag har tre tunnor stående på ett lämpligt ställe i trädgården som töms regelbundet. Två av dom är indelade i vardera fyra olika fack för källsortering. Det tredje kärlet är för trädgårdsavfall. Det fungerar perfekt. Vad bråkar man om?

Inga kommentarer: