tisdag 17 juli 2018

Minus & Plus

» Nytt rekord

Enligt en rapport från United Nations Refugee Agency tvingades förra året ett rekordantal människor på vår jord fly från sina hem pga krig, våld eller förföljelse. Totalt 16,2 miljoner människor tvingades fly för sina liv under 2017. Sammanlagt 5 miljoner kunde dock samtidigt återvända. Sammanlagt ökade alltså antalet flyktingar med mer än 10 miljoner på ett år. 1 av 110 medborgare på vår jord befinner sig på flykt, är asylsökande eller är tvångsförflyttad.

En massa hjärtan
Men när flyktingmotståndarna i den Sverigedumokratiska svansen i vårt ljuva Fosterland ska argumentera heter det: - "Vi kan inte ensamma ta hand om alla världens flyktingar"! Vilket vi alltså ska vara glada för att vi inte behöver. Då hade bara förra året den svenska befolkningen mer än fördubblats. Det är istället en rännil av alla de som tvingas fly för sina liv som tar sig till Sverige. Det flesta kan i bästa fall ta sig till ett grannland för att hoppas på att en dag kanske kunna återvända. De flesta flyktingarna lever i enorma flyktingläger i grannländerna. Dom kommer inte till oss!

Låt oss istället glädjas åt att enligt konsultbyrån Reputation Institutes årliga undersökning så har Sverige avancerat från tredje plats till första plats i listan över vilka länder som har bäst rykte i andra länder. Sverige uppfattas som ett säkert, jämlikt och miljömedvetet land med en progressiv social och ekonomisk politik. Dessutom upplevs svenskarna som trevliga och välkomnande. Så bara sug åt er, runt om i världen har man en stor respekt för oss svenskar och vårt fosterland Sverige. Efter oss följde Finland, Schweiz, Norge, Nya Zeeland och Australien. Sträck på er! Sluta snacka skit om oss själva!

Heja Sverige, vi har råd att vara generösa!

Inga kommentarer: