fredag 9 mars 2018

Tomatsåsens dag

» Tänk på SEX

Om nu någon med snuskig fantasi skulle få för sig att jag med "sex" hänsyftar till just något snuskigt så vill jag påpeka att "sex" helt enkelt bara hänvisar till att jag i dag har valt sex olika ämnen. Det är inte nyttigt att ha så snuskig fantasi. Men kul ibland.....

¤ 1.   Enligt en undersökning från BRÅ (det betyder väl Brottsförebyggande Rådet) så har var femte 16-åring i "moderatghettot" Danderyd under det senaste året använt narkotika. Samma undersökning gjord i "normalghettot" Skärholmen visade att där hade var tjugonde 16-åring under det senaste året använt narkotika. Undrar varför polisen jagar narkotika i Skärholmen hellre än Danderyd? Kan det finnas någon förklaring?

¤ 2.   Som jag skrev för några dagar sedan så har ju åstorparen Tony Wiklander petats av SD:s valberedning från riksdagslistan. - "Jag känner mig kränkt" säger han. Han får väl starta nytt parti. Det har han gjort så ofta förr så han har ju vanan inne. För de som inte visste så var han en gång i tiden socialdemokrat, sedan var han vänsterpartist och sedan har han avverkat en handfull andra partier innan han blev sverigedumokrat. What's next?

¤ 3.   Från Florida berättas att delstaten beslutat att beväpna lärarna i skolorna. Riktigt hur det ska gå till framgår inte av nyhetsrapporteringen. Men visst går vi en ljuv framtid till mötes? Tydligen finns det en liten risk för att guvernör Rick Scott kan stoppa det hela.

¤ 4.   Jag läser att Taxi-Uffe Kristersson vill sänka marginalskatterna. Det vill säga att han vill att de med stora inkomster ska ta ett mindre ansvar för vår gemensamma välfärd än i dag. Det innebär att vi andra får ta ett större ansvar. Helt i linje med sitt gamla löfte: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

¤ 5.   Trots motstånd från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna så har regeringen lovat att gå vidare med lagförslaget att förbjuda rökning på platser som järnvägsperronger, busshållplatser, lekplatser och uteserveringar. Bra! Vi ser fram emot att kunna vistas ute i vårt samhälle utan att förpestas.

¤ 6.   Jag ser att Nordea fortsätter att flytta ut allt mer av sin verksamhet, som IT, till Polen. Tusentals anställda i de Nordiska länderna sägs upp medan man anställer nya i Polen. Där man inte har något bankkontor. Jag undrar om alla IT-teknikerna har säkerhetsklassats? Jag tar för givet att skandalen i Transportstyrelsen har lärt oss något så att all statlig verksamhet flyttar från Nordea. Säkerheten är hotad!

Inga kommentarer: