måndag 5 mars 2018

Fri associationsförmåga

» Tre komiska nyheter

Ibland reagerar man inte på nyheter på det sätt som det väl var meningen att man skulle. Men en nyhet i en viss riktning kan få en senior blogger att associera i helt andra riktningar. Jag har därför valt ut tre små nyheter ur nyhetsflödet och funderat vidare.

Euro
¤ 1.   Veckans skratt fick jag när jag läste att Jan Björklund och Liberalerna vill införa Euron på stört. Jo, jag är fullt allvarlig. Senast 2022 vill Liberalerna ha infört Euron i Sverige! HAHAHA! Håll med om att det är komiskt. Har dom panik? Det finns väl kanske några procent svenskar som vill införa Euron, och det är kanske just dessa som Liberalerna är ute efter i en desperat jakt på väljare för att rädda partiet kvar i Riksdagen. Något stöd för utspelet har inte Jan Björklund att vänta från sina Högerallianskollegor. - "Vi ser inte att det är aktuellt under den tid vi kan överblicka" är nog en lite mer realistisk syn på saken. Taskigt Jan, men det utspelet var nog döfött! HAHAHA!

¤ 2.   Jag ser att vänsterpartisten Elin Segerlind, som jobbar som reporter på P4 Värmland, glömde att berätta att hon skulle kandidera till Riksdagen för Vänsterpartiet. Något hon glömde att berätta för arbetsgivaren. Något som naturligtvis är oförlåtligt. Med den typen av arbete är det viktigt att vara öppen. Å andra sidan har vi Lars Adaktusson som satt i TV och kommenterade politik i årtionden ända tills han slutade och istället blev ledande Kristdemokratisk politiker. Undrar om han varit öppen med sina sympatier?

¤ 3.   Sedan läser jag om en fransk kvinna som dömts till böter för att hon i Paris Metro gått i en korridor i fel riktning. Det är viktigt att inte gå emot färdriktningen. Då kan det gå rejält illa. Enkelriktade korridorer är viktiga! Jag har själv personlig erfarenhet av sådant. Under alla mina tre år på Björnekulla högstadieskola här i Åstorp lyckades jag få två Anmärkningar för svåra försyndelser. Den ena av dessa var för just detta brott. Att gå i fel riktning i en enkelriktad korridor. Att regnet öste ner utomhus hade ingen betydelse. I varje fall inte för magister Bodil. Det var förresten magister Bodils make magister Bengt som skrev den andra Anmärkningen på mig. Jag gjorde den grova brottsliga handlingen att jag hade satt mig på en av de bänkar som var reserverad för lärare. Dels hade dessa ryggstöd i motsats till vi elevers bänkar. Dessutom satt det nästan aldrig någon på dom i motsats till de få ryggstödslösa bänkarna reserverade för elever. Hur som helst tyckte magister Bengt att detta var en så pass grov försyndelse att det borde resultera i en Anmärkning. Det hör dock till saken att mina helt oskyldiga föräldrar aldrig blev informerade om dessa Anmärkningar - förrän i efterhand när jag några år senare berättade om dom. Man kan kanske ha en del synpunkter på min klassföreståndare Åkes problem med de destillerade dryckerna. Men han tyckte att dessa båda anmärkningar var "larviga" så dom hamnade i papperskorgen direkt. Du ska ha tack Åke, du var en bra lärare. Hur paret Bengt och Bodil var som lärare har jag ingen aning. Vad jag tycker om deras "liberala" syn på disciplin och politik tänker jag inte berätta.

Inga kommentarer: