fredag 30 mars 2018

Vår!!!!?

» Intelligenta tankar en Långfredag

Påsken är en härlig tid på året. En av de stora fördelarna är att man kan äta hur mycket godis som helst utan att få dåligt samvete. Det brukar dessutom få till effekt att man vräker i sig så mycket att man efter helgen mår illa bara av tanken på mer godis. Så innan jag tar mig an påskägget med lösgodis så bjuder jag på ett antal intelligenta tankar - och lite mindre intelligenta tankar.

¤ 1.   Apropå debatten om att införa förbud mot vissa kläder (burka osv) i vårt Fosterland så finns det ju faktiskt länder som redan gjort detta. En del muslimska länder har ju lagar som reglerar hur man får klä sig. Österrike införde i oktober förra året ett förbud mot att täcka hela ansiktet med kläder. Sedan dess har 29 polisanmälningar gjorts. En av dessa gällde en kvinna klädd i burka. De övriga gällde skidmasker, andningsskydd, hajkostym och liknande maskeraddräkter!

¤ 2.   Ibland blir man verkligen imponerad. Hos en av dessa knäppgökshögerextremistsajterna hittar jag den här förklaringen till att Sverigedumokraterna sätter nytt rekord i avhoppade riksdagspolitiker. Detta sedan flera nu hoppat över till alternativdumokraterna i Alternativ för Sverige. - "Den ostracierade intelligensans revanch på medelmåttornas betonghäckstyranni". Klart som korvspat!

¤ 3.   Veckans reklamkampanj får det väl kallas när en av de stora porrsajterna erbjuder gratis tillgång till reklamfri porr till de som bor i orter som Orgy och Pussy i Frankrike, Fort Dick i USA, Horni Police i Tjeckien eller Blowhard i Australien. Dom glömde Åstorp, som ju på Swahili betyder xxcensurxx!

¤ 4.   Moderaten Lars Tobisson är orolig över att moderatröster ska gå till spillo för att försöka rädda kvar Kristdemokraterna i Riksdagen. I ett debattinlägg argumenterar han därför för ett avskaffande av 4%-spärren till Riksdagen. Att det räddar kvar Kristdemokraterna och kanske också Liberalerna tycker han väl är skönt. Kanske är det till och med så att om alternativdumokraterna i Alternativ för Sverige kommer in så glädjer detta den gode Tobisson. Då får han acceptera att det även räddar kvar Miljöpartiet och ger Feministiskt Initiativ ett antal mandat. Själv tycker jag det är väl att vi har en spärr. Även om ett antal knäppgökar ändå kommer in, så minskar det antalet populistiska knäppgökar i varje fall. De flesta demokratier har någon form av minimispärr. Det är ett pris vi får betala för att få en någorlunda hanterbar politisk församling.

¤ 5.   Inom alla yrkeskårer finns det mindre lämpliga medlemmar. Men det är kanske inte rätt metod att ge dom befordran. Har man den här typen av språk ska man inte vara polisbefäl. Ger man utlopp för den här typen av människosyn så ska man inte vara polis överhuvudtaget. Punkt!

Inga kommentarer: