lördag 31 mars 2018

Påsken fortsätter

» Mer mördande

När staten Israel bildades för 70 år sedan, 1948, tvingades många palestinier fly och lämna sina bostäder. Det är detta som är bakgrunden till gårdagens blodiga sammanstötningar vid gränsen mellan Gaza och Israel. Minst 16 palestinier på den palestinska sidan av gränsen dödades av beskjutning från tungt beväpnade israeliska soldater från den israeliska sidan av gränsen. Palestinierna kräver att få återvända och besöka dit där deras föräldrar bodde. Men Israel vägrar. Detta är bakgrunden till demonstrationerna. Ungdomar som kastar sten beskjuts av hårt beväpnad militär över gränsen och besprutas med tårgas från drönare. Totalt dog alltså minst 16 palestinier och kanske så mycket som 1000-talet skadades. Några uppgifter om ifall någon israelisk soldat blev skadad har inte framkommit.

Statyer som erkänt Palestina
Om det någon gång ska bli fred mellan palestinier och israeler måste båda parter acceptera någon av två olika lösningar. 1/ En gemensam stat bestående av dagens Israel, Gaza och den palestinska Västbanken där judar, kristna och muslimer kan bo tillsammans i fred i ett demokratiskt samhälle där ALLA har samma rättigheter och skyldigheter. Detta är en lösning som Israel med största sannolikhet inte kommer att acceptera eftersom det skulle inom kort innebära att palestinierna blir en majoritet.

Den andra lösningen är den som FN och den största delen av det internationella samfundet har förespråkat i årtionden. Dvs en Israelisk stat och en självständig palestinsk stat bestående av Västbanken och Gaza. Denna lösning har det palestinska styret på Västbanken accepterat och även Hamas som styr i Gaza är på väg att acceptera en sådan lösning. Men, det är uppenbart att de styrande i Israel inte heller vill ha denna lösning. Det skulle innebära att de israeliska bosättningar som byggts på ockuperad mark måste lämnas eller också får de som bor där acceptera att dom bor i Palestina och blir palestinska medborgare.

Alltså återstår frågan vad Israel egentligen vill. Vill man från de styrande i Israel ha fred?

» Bedragare del 330

Det var ett bra tag sedan jag presenterade en av alla de bedragare som hör av sig till mig via e-post. Det beror inte på att skräplådan börjat sina, tvärtom. Bedragarmejlen väller in. Måtte människor sluta att bli lurade så att det inte längre lönar sig! Hur som helst hade det här mejlet från Kundsupport audrey@pacecommunication.com rubriken: "Du har ett oläst meddelande".

Sökning
Registrera dig idag och få en GRATIS kopia

Hemliga avslöjanden:Grundaren av Tesla Elon Musk,investerade precis 400 miljoner USD i 50000PERVECKA. En hemlig app som kan göra dig till miljonär över en natt.

För en timme sedan tillkännagav han att 30 kommer att få tillgång till denna app gratis för att testa och tjäna pengar under 30 dagar.

Klicka på länken nedan för din tur att bli en av de första att prova 50000PERVECKA och tjäna miljoner på marknaden på bara 12 timmar.

Produkt: Semantic App | Ursprungligt pris: $4,000 | Erbjudandepris för: : $0

Få en gratis aktiveringskod

Vennlig Hilsen,
Wilma Magnusson

Visst är det generöst av Elon Musk att erbjuda mig chansen till att bli miljonär på bara 12 timmar. Eller är det Wilma Magnusson som ska bli miljonär kanske? Jag blir i varje fall misstänksam när Elon Musk engagerar sig i något som heter något med "Per vecka". Det är ju uppenbart något svenskt. Fast Wilma verkar vara norska (norrmännen stavar vennlig medan danskarna stavar venlig). Fast det kan ju vara en miss i översättningen också. Hur som helst är jag övertygad om att Elon Musk inte är inblandad, jag är också övertygad om att jag inte kommer att tjäna några pengar. Släng skiten! Länken leder till sajten kilo.pacecommunication.com, en sida som bara har texten "It works!". Vilket ju är trevligt att det gör. Fast vad det är som fungerar vet jag inte.

Inga kommentarer: