tisdag 2 januari 2018

Ulfs dilemma

» Med Ulf Kristersson på barrikaderna

Undrar hur Taxi-Uffe hade tänkt om han tittade på SVT:s Rapportsändning i dag. Försäljningen av nya bilar slår nya rekord i Sverige. Försäljningen av nya bilar var 2017 den största någonsin i Sverige. Även 2016 var ett rekordår, men 2017 blev alltså ännu "bättre". På Rapport förklarade en företrädare för bilbranschen detta med att svensk ekonomi går rekordbra, arbetslösheten är rekordlåg och svenskarna har mer pengar än någonsin att köpa nya bilar för. Jag undrar hur det känns som ledande företrädare för oppositionen att valåret inleds med att få höra detta. Svensk ekonomi går rekordbra, arbetslösheten är rekordlåg och svenskarna har mer pengar än någonsin att köpa nya bilar för! Va' f-n ska jag nu gnälla på? Det är synd om dig Taxi-Uffe! Men jag har ett par tips.

Moderaterna
Är det bra att vi köper ännu fler bilar? En bråkdel av bilarna är miljöbilar. Nästan alla nya bilar som säljs är helt vanliga traditionella pestspridare. Bilar som alltså ska fortsätta rulla på våra vägar i 10-20 år framåt. Det hade varit bättre om vi inte köpt en massa bilar utan verkligen seriöst hade satsat på kollektivtrafik och miljömässigt lämpligare åtgärder. Vad säger du Ulf Kristersson? Ska du gå ut med den kritiken? Kräv en kraftig utbyggnad av järnvägsnätet! NU, inte på 50 års sikt.

Som jag sagt flera gånger tidigare på kort tid. Vi flyger allt mer, och detta verkar inte vara något som våra politiker bryr sig så mycket om. Det införs, trots ett kraftigt motstånd från Ulf Kristersson och hans vänner, en flygskatt. Fast den är så låg så att den kommer inte att ha någon som helst betydelse. Jag gjorde ett besök i Helsingborg i dag. De två milen dit med tåg kostar tur och retur mer än vad flygskatten för en resa från Stockholm - Rom kostar - enkel resa. Verkligheten är den att politikerna (av nästan alla kulörer) inte vill begränsa flyget eftersom det skulle begränsa deras egen bekvämlighet. Vi har aldrig tidigare flugit så mycket som vi gör. Jag har mycket svårt för att tänka mig att Ulf Kristersson kommer att kritisera detta under valrörelsen. Men, du är välkommen på barrikaderna. Kräv en begränsning av flyget!

Fast jag såg att man från Moderaterna i varje fall hittat något att kritisera regeringen för. Hans Wallmark är upprörd över att Margot Wallström varit kritisk mot att NATO hotat de svenska politikerna för att tvinga Sverige att fatta vissa politiska beslut. Det handlar alltså om förbudet mot kärnvapen. - "Nato ska avstå från att säga saker som upplevs som press och hot mot Sverige" säger Margot Wallström. - "Nato är en väldigt viktig partner för Sverige och då ska man inte attackera dem på det här sättet" säger Hans Wallmark. Heja Margot Wallström! NATO ska inte lägga sig i svensk politik. Punkt! Du är välkommen på dom här barrikaderna också Ulf Kristersson. Bevara det svenska oberoendet!

Nä, Taxi-Uffe får nog fortsätta på den tidigare inslagna vägen när det gäller att kritisera regeringen. Det handlar om att fortsätta "bekämpa och avveckla välfärdsstaten". Lycka till Uffe!

2 kommentarer:

Karin sa...

"Verkligheten är den att politikerna (av nästan alla kulörter) inte vill begränsa flyget eftersom det skulle begränsa deras egen bekvämlighet."

Tror du verkligen själv på det här?

Karin sa...

Sedan: Nästa gång jag ser detta Taxi-Uffe kommer jag att skrika högt. Han heter Ulf Kristersson, varken Uffe eller Taxi-Uffe. Även om man tillhändelsevis råkar avsky en person, kan man avstå från öknamn; själv skulle jag bli skitförbannad om någon kallade mig Kajan i stället för Karin, eller Bettan i stället för Elisabet.