torsdag 25 januari 2018

Halvsnödagen

» Om läget i vårt Fosterland

Det sägs att det i dag är "Halvsnödagen"! Vad tusan är det? Är det någon kan berätta vad "Halvsnö" är för något. Är det sådant blask som vi i allmänhet har här nere i Skåne när det är snöväder? Eller är det något vetenskapligt när man delar snöflingor på mitten och får ett speciellt underlag att åka skidor på? Jag tror jag slutar fundera över detta mysterium och istället går över till tillståndet i vårt fosterland.

Vårt fosterland
¤ 1.   Det går åt helvete för Sverige del 1. Vårt samhälle blir allt värre att leva i. Allt fler får psykiska problem pga hur vårt samhälle ser ut. Jag är övertygad om att allt är regeringens fel. Nu ser jag t.ex. att försäljningen av antidepressiva medel ökar kraftigt. Sedan 2012 har försäljningen av utskrivna antidepressiva medel ökat med 80%. Det måste faktiskt göras något åt detta att vi mår allt sämre. Vad säger ni? Gällde det antidepressiva medel till våra husdjur? Vad har det med saken att göra? Det är ändå regeringens fel!

¤ 2.   Det går åt helvete för Sverige del 2. Svenska Dagbladets ledarsida är alltid spännande att läsa. Ibland påminner de åsikter som framförs om extremister långt ut på någon av kanterna. Med en slutledningsförmåga som ständigt sätter nya onyanserade rekord. I går konstaterade Per Gudmundson att han är mer orolig för de som investerar i Sverige än för de som investerar i Bitcoin. I varje så tolkar jag Per Gudmundsons något virriga tankar med rubriken "Hellre Bitcoin än detta" på det viset. Jag utgår ifrån att den gode Per sålt alla sina egna aktier och fonder som gjort investeringar i Sverige och istället gått in och köpt Bitcoin för hela rubbet. Jag hoppas verkligen att han gjort detta! Det ska bli kul att läsa en kommande ledarartikel från Per som handlar om finansbluffar. Själv har jag nog mer förtroende för Magdalena Andersson än för Bitcoin och liknande "valutor". Undrar om Per Gudmundson också investerat i tulpanlökar?

¤ 3.   Behövs Kristdemokraterna verkligen? Ebba Busch Thor är en partiledare med panik i blicken. Partiet trillar allt längre ner i dyn under 4%-spärren. Vi kan vara övertygade om att ifall Kd trillar ur Riksdagen så får Ebba Busch Thor anmäla sig på Arbetsförmedlingen. Senaste panikutspelet handlar om att kommuner som vill höja skatten ska bestraffas av Staten genom sänkta bidrag. - "Nej till höjda skatter för att finansiera vården" kräver Ebba. Så om landsting och kommuner vill skapa bättre service för sina innevånare så får detta INTE ske genom högre skatter. Högre skatter får helt enkelt inte användas för att ge bättre vård. Istället ska avgifterna höjas och andra besparingar ska göras. Jag har ett par förslag på besparingar som kan göras. Subventionerna av flyget kan t.ex. upphöra. De senaste 5 åren har svenska folket via sina skattsedlar betalt 2,2 miljarder i bidrag för att subventionera flygresor som inte betalar sina egna kostnader - trots skattefrihet. Det här är bidrag som bara ökar. På fem år har bidragen från kommunernas skattebetalare nästan fördubblats, från 375 miljoner till 635 miljoner kronor. Det finns flygplatser där kommuninnevånarna via skatten betalar mycket mer än vad flygresenären betalar för sin biljett. Här kan vi spara många slantar som kan användas till vård. Den planerade flygskatten täcker bara en liten del av den totala skatterabatten. Ett annat ställe där vi kan spara är den kommersiella vårdbusinessen. De tio största kommersiella välfärdskoncernerna gjorde 2016 en total vinst på drygt 3,1 miljarder kronor på skattefinansierad verksamhet. Kanske kunde en begränsning av rätten att göra vinst och dela ut till aktieägarna spara lite skattepengar? Fast Svenska Dagbladet är naturligtvis överlyckliga. - "KD kanske behövs, ändå" skriver Maria Ludvigsson. Nä, det är nog bäst utan...

¤ 4.   Skydda dom blåblodiga! Nä, nu får det bli lite goda nyheter också. Jag ser att Knugen och Silvia har gjort en insats för sitt Fosterland. Dom har rest till Kiruna och hälsat på för att titta på hur flytten där går. Spännande studiebesök. Jag har faktiskt också flugit till Kiruna en gång i mitt liv. Fast det var läääänge sedan. Jag var väl knappast ens tonåring när jag gjorde min största lotterivinst någonsin. Jag vann en flygresa tur och retur till valfri plats i Sverige. Så jag satte mig (med följeslagare) i Ängelholm på ett tvåmotorigt Metropolitanplan och flög först till Stockholm. Tycker mig minnas att planet på den tiden mellanlandade i Halmstad, Jönköping och Norrköping. För att sedan byta plan på Bromma och fortsätta till Kiruna. Och sedan hem igen. Så jag var kanske före Knugen och Silvia i Kiruna? Hur som helst så ser jag att det sedan flera tiotals år finns en snuskig tavla i Kiruna stadshus. Så detta kan man ju inte låta Blåblodiga se. Så dom fick skyddas från den upphetsande erotiken med en skärm framför tavlan! Det är skönt med lokala initiativförmågor.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

Inga kommentarer: