fredag 12 januari 2018

Marsipanens dag

» En patetisk provokatör som bara är en Pellejöns

Dom här tre orden på P som jag använder i rubriken handlar om Alexander Bard. Jag anser att en del av debatten på det som med så vackra ord kallas "sociala medier" har spårat ur. Att använda svordomar och liknande tillmälen om andra människor är att gå över gränsen. Uppenbart är att alldeles för många människor inte har ett begrepp om var gränsen går för anständighet, något som blir uppenbart när man läser debatten. Jag kan också här på Sven Tycker ta till smått satiriska uttryck om politiker och andra, men anser att använda könsord, svordomar och liknande är att ta ett (eller flera) steg för långt. Men i dag tänkte jag själv falla i just denna fälla. Allt enligt önskemål från Alexander Bard. Bakgrunden är det här citatet taget från dagens Aftonbladet:

Någon är arg
- "Yttrandefriheten håller på att ryka för nu anmärker man på vilka ord människor använder. Och det slåss jag för. Jag slåss för yttrandefriheten. De sakliga argumenten ska vinna debatten, oavsett vilka ord de använder."

Citatet är alltså från Alexander Bard, en av de "mediakändisar" som gjort sig ökänd för ett rejält otrevligt sätt att uttrycka sig om andra människor. Alexander Bard drar sig inte från att använda både svordomar och könsord och uttala hot mot sina meningsmotståndare. Enligt citatet ovan så anser Alexander Bard helt uppenbart att yttrandefriheten innebär att man får använda vilka ord som helst i debatten. Jag tycker att man måste ha rätt att ha väldigt olika åsikter. Och, ha rätt att framföra dessa åsikter. Men, debatten ska föras på en anständig nivå. Om man likt Alexander Bard ställer sig på barrikaderna med åsikter som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle, då får man också acceptera att vi andra inte vill ha med honom att göra. Eftersom Alexander Bard anser att det är ett brott mot yttrandefriheten att undvika könsord och svordomar så vill jag ha följande sagt till honom.

Svordomar
Du är en jävla skit med en hjärna som uppenbart skrumpnat ihop av intag av för mycket olämpliga kemikalier. Det räcker inte med att vilja provocera, man måste ha något vettigt att säga och inte bara de lögner och som du kräker ur dig. Du kan dra dit där andra lågt stående varelser likt dig hör hemma.

Det här är ett sätt att uttrycka sig som jag inte anser hör hemma i en anständig värld. Jag hade också svårt att uttrycka mig på den här nivån. Det känns svårt och fel, och jag är medveten om att jag är mycket sämre än Alexander Bard på den här låga nivån. Men Alexander Bard anser uppenbarligen att det är rätt, så jag gör ett, om än misslyckat försök. Jag har undvikit könsord eftersom jag tycker att dom är för vackra för att kunna användas om en så'n som herr Bard.

Jag vill påpeka att jag stänger av TV:n så fort jag ser hans nuna dyka upp. Så om han får fortsätta i Talang-juryn så är det bara bra. Så slipper jag titta på den skiten. Jag har trots detta skrivit under namninsamlingen.

PS. Jag skäms faktiskt för vad jag skriver här ovanför. Men jag gör ett försök att sjunka till Alexander Bards egen nivå och därmed gå honom till mötes.

Inga kommentarer: