fredag 27 februari 2015

Förenta Nationerna
» Myter om invandringen: Jag har läst en av de bästa texterna om den svenska invandringspolitiken på mycket länge i dag i Helsingborgs Dagblad. Det är Petter Larsson som under rubriken Myterna om invandringen sprids bland politiker skriver många tänkvärda rader. Petter Larsson börjar sin krönika med: - "Det finns en punkt där jag håller med Sverigedemokraterna: politikerna borde lära sig mer om invandringspolitiken. För bara när vi är någorlunda överens om fakta, så att vi talar om samma sak, kan en vettig politisk diskussion ta sin början." Sedan tar Petter upp ett par exempel på hur dåligt informerade många politiker är om de regler som gäller. Den 4 februari föreslog en grupp folkpartistiska kommunalråd i Dagens Nyheter att Sverige skulle införa ett "tak" för hur många flyktingar Sverige skulle ta emot. Eftersom Sverige enligt FN:s och EU:s regler inte kan göra detta så utgår jag ifrån att samma folkpartiklar nu håller på att fila på en ny debattartikel med syftet att gå ur FN och EU. Själv gläds jag i och för sig enormt av folkpartister som slutat vara EU-kramare. I veckan rapporterades från Kristdemokraternas partidagar i Örebro där en ledamot i KD:s styrelse tyckte att flyktingar får ta till sig som anhöriga alldeles för många. Enligt reglerna har man rätt att ta hit sin partner och minderåriga barn. För övriga handlar det om undantag. Men våra aktuella Folkpartistiska och Kristdemokratiska politiker verkar inte ta reda på fakta innan dom yttrar vad dom tror ska vara populistiska synpunkter. Läs Petter Larssons rader en gång till, och fundera sedan lite mer. Själv tänkte jag under de kommande dagarna försöka presentera en del av de falska myter som sprids och som många tror på när det gäller svensk Flyktingpolitik och svensk Invandring.

Svensk bankdirektör
» Giriga banker: SVT har under kvällen sänt flera inslag om hur de svenska bankerna i mycket stor utsträckning håller på att avskaffa sin kontantservice. På 3 år har 40% av bankerna slopat sin kontanthantering. Naturligtvis finns det genomtänkta motiv från bankerna för denna utveckling. Banken tjänar mer pengar på att vi betalar med kort än om vi betalar med kontanter. Alltså ska det göras svårt att använda kontanter medan det ska bli lätt att använda kort. - "Vi tjänar mer på detta" är helt enkelt den enkla tanken hos våra giriga bankdirektörer. De som drabbas värst är äldre, fattiga, invandrare, föreningar, boende i glesbygd osv. I motsats till våra Nordiska grannar som har lagar och regler som "tvingar" bankerna ha ge service till sina kunder så är det fritt fram för svenska banker att strunta i de kunder det inte går att tjäna tillräckligt mycket pengar på. Svenska storbanker är urtypen på en girig kapitalist. Låt mig ta ett exempel. För några månader sedan ville jag sätta in ett antal rör med mynt på mitt konto i min bank. Jag uppsökte alltså Nordeas stora kontor i Helsingborg. Men nä, dom tar inte emot kontanter. På min fråga hur dom tyckte jag skulle göra för att sätta in pengarna på mitt konto i deras bank så fick jag ett skamset svar från en bankkassörska som verkade skämmas öronen av sig att jag ju kunde gå till Handelsbanken. Fast det skulle nog kosta en avgift eftersom det inte var min egen bank och ett konto hos dom! Det är dags för våra svenska politiker att kräva av bankerna att dom ger service till sina kunder. Eller som en äldre man sade på Rapport: - "Vad ska vi annars ha bankerna till"? Läs gärna återigen gårdagens rader om bankdirrarnas löner!

» Bedragare del 119: Dagens bluffmakare har jag valt ur en lite annorlunda grupp. Det handlar om en anonym idiot som skrivit en "kommentar" till gårdagens blogginlägg här på Blogger. Att man kommenterar en svenskspråkig blogg på engelska är kanske lite misstänksamt. Och berömmet gör det ju ännu mer misstänksamt!

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Klassklyftor, Järnvägar och Romantik":

Hello everyone, it's my first pay a quick visit at this site, and paragraph is genuinely fruitful designed for me, keep upp powting such articles or reviews.

Also visit my homepage: dfsdf erwer

Och riktigt misstänksam blir jag det när jag tycker att engelskan är så konstig. Och den slutliga spiken i kistan måste vara när man tittar på vad det är för hemsida man tycker att jag ska besöka. "dfsdf erwer" heter den och webbadressen är: www.3e65f0964c3aa8073eae5fea36dde5ba.com. Inte riktigt trovärdigt om jag ska vara ärlig. Fast jag ska ge beröm för att man får ut lurendrejeriet bara några timmar efter det att blogginlägget publicerats.

Inga kommentarer: