fredag 13 februari 2015

Mauds tystnad straffar sig

Maud: har jag gjort bort mig
» Bye bye Maud - eller ta konsekvenserna av dåliga affärer: I dag står det klart att förre Centerledaren, numera "styrelseproffset", Maud Olofsson får sparken från statliga LKAB:s styrelse. En post hon fick av den förra Högeralliansregeringen. Anledningen till att Maud Olofsson sparkas är hennes agerande i samband med avslöjandet om Nuon-skandalen. Vattenfalls fiasko-affär i Nederländerna som kostat Vattenfall (dvs vi svenska skattebetalare) många tiotals miljarder kronor. En affär som gjordes medan Maud Olofsson var ansvarig Näringsminister. Den direkta anledningen till att hon nu får sparken är att hon konsekvent sedan skandalen briserade vägrat att svara på frågor om hon informerade statsminister Fredrik Reinfeldt om affären. Han har hela tiden sagt att han inte fick någon information medan Maud Olofsson konsekvent vägrat svara på frågan. Och när hon kallades till Konstitutionsutskottet för utfrågning vägrade hon att komma. Som det sagts flera gånger från den nuvarande Rödgröna regeringen är det orimligt att nuvarande eller tidigare ministrar som vägrar låta sig utfrågas av KU sedan ska premieras med uppdrag för svenska staten. Det tycker jag låter fullt logiskt. Att höra Maud Olofsson när hon intervjuas av Rapport i dag påstå att hon inte alls begriper varför hon får sparken: - "Jag vet faktiskt inte varför jag får sluta" är ett ganska komiskt uttalande. Om hon inte begriper det, då är hon verkligen inte kompetent att representera svenska folket i gruvjätten LKAB, som i dag meddelade att dom ska säga upp 400 anställda.

Älska alla
» Rasismen i verkligheten: Händelsen i Malmö när två unga pojkar uppenbarligen utsattes för mer våld än nöden kräver av ordningsvakter har blivit ett utmärkt exempel på hur rasister och annat löst pack arbetar genom att studera hur dom sprider lögner i olika media. Någon har hört av någon som har hört av någon att grabbarna i själva verket är mycket äldre än vad dom uppger. Någon annan har hört av någon annan som hört av en tredje om hur illa dom uppfört sig på tåget innan dom avhystes från tåget och ordningsvakterna ingrep. Däremot berättar de riktiga ögonvittnena något helt annat. Tydligen handlar det om två vilsna bröder som frenetiskt letar efter sin storebror som dom skiljts från. Helt klart är att man INTE tjuvåker på tåg eller bussar. Varken i Malmö, Göteborg eller Stockholm. Det står också klart att man INTE spottar på andra, varken på ordningsvakter eller tiggare. Och som stor stöddig ordningsvakt så misshandlar man INTE nioåringar. Vilket gör att vi kommer in på ett annat närliggande ämne. Hur vi behandlar andra medmänniskor, t.ex. tiggare. Anser du att man inte ska skänka pengar till tiggare - låt bli att göra det! För någon dag sedan kunde vi läsa om mannen som i sin ilska mot andra människor hällde någon vätska över en tiggare. Ungefär samma dag kunde vi läsa om spolingarna som nu dömts sedan dom skjutit med luftgevär på andra tiggare. Eller SD-politikern som skyller på fyllan när han kläcker ur sig rasismen. För några dagar sedan blev min fru rejält utskälld av en man sedan hon lagt några mynt i en tiggares kopp. Han skrek att hon skulle låta bli att skänka pengar så att "vi blev av med patrasket"! Jag för min del har större aktning för "patrasket" än idioten utan vett som skriker åt andra. Han är klart mer störande än tiggare!

Schweiz flagga
» Dagens citat: - "Jag är arg. Schweiz har ett gott rykte."

Sagt av Schweiz utrikesminister under tiden 2003-2011, Micheline Calmy-Rey, med anledning av de läckta uppgifterna om hur banken HSBC genom anonyma nummerkonton hjälpt tusentals mångmiljonärer (bland annat en hel del svenskar) att gömma undan sina förmögenheter från de egna skattemyndigheterna. Nu ska de schweiziska bankerna utredas tycker hon. Att utreda de schweiziska bankerna verkar inte vara en dum idé. Men "gott rykte"? Inte bland vanligt folk i varje fall. Men möjligen bland rikt folk med rymligt samvete.

» Bedragare del 105: Ett föredömlig kort försök att lura lilla mig. För visst blir jag nyfiken och vill klicka på det där enkla .doc dokumentet som säkert innehåller livsviktig information för mig. Ordet "Congratulations" gör ju naturligtvis att jag får positiva vibrationer i kroppen. Med namnet "Google" får jag sedan ett stort förtroende för det hela.

Google

Google Inc (T.Marciniak@mini.pw.edu.pl)
fr 2015-02-13 05:57
1 bilaga GOOGLE PLUS.doc

--
Dear User,
Congratulations, see attached document for details.

Regards,
Eric Schmidt

Fast jag begriper inte varför någon på "Fakulteten för matematik och informationsvetenskap i Warszawa" ska skicka mejl till mej i Googles namn. Jag har efter moget övervägande bestämt mig för att slänga skiten i papperskorgen efter att ha delat med mig av skumrasket med er kära läsare. Efter närmare funderande och grubblande så trillar det ner en pollett. Det är kanske bara ett examensarbete i "Informationsvetenskap" av någon studerande i Warszawa som vill utröna hur stor andel av de som får mejlet som verkligen klickar på länken till dokumentet? Jag deltar kanske i ett vetenskapligt projekt?

Inga kommentarer: