söndag 1 februari 2015

Jan Björklund, Facket och Militären

Kan man lita på Jan Björklund
» Är Jan Björklund dum i huv'et: Jo, man kan verkligen undra om mannen har alla cellerna igång. I kampen för att få genomföra betyg från 4:e klass så hänvisar man ju just nu till en utredning som gjordes 1935! Det är tydligen den enda forskning som finns som stödjer Kravjans betygshets. Nu läser jag en intervju med Jan Björklund i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga. Han klagar där på "privilegierade" Fack. - "Brist på utländsk konkurrens i byggbranschen har gett fackförbunden väldiga privilegier" hävdar han. Tydligen tycker han att det är fackets fel att de stora byggbolagen dominerar inom kommunerna. - "Vi har haft en oligopolliknande situation i Sverige med några få väldigt stora byggföretag. Många kommuner agerar också så att upphandlingar i praktiken konstrueras så att det bara är de där tre stora svenska företagen kommer i fråga. Vi behöver få mer konkurrens, fler mindre svenska – men också utländska – företag som sticker upp." Fast att kritisera Näringslivet vågar han inte. När det gäller stora byggprojekt så är det nog mest privata uppköpare och där dominerar nog de "tre stora" lika mycket som inom kommunala byggprojekt. Och när det gäller mindre projekt så inte tycker jag mig se att det är de stora som dominerar. Att de stora dominerar kanske beror på att det är dom som är intresserade av stora byggprojekt? När det gäller utländsk konkurrens så är inte bristande konkurrens det stora problemet, det stora problemet är underbetalda utländska byggjobbare som tvingas jobba med bristande säkerhet. Känner Jan Björklund att det bränns under fötterna och vill prata om något annat än misslyckad kravskola, kritiserade invandringsförslag och så vidare? I så fall fortsätter han att trampa i klaveret. Läs intervjun med Jan Björkkludd, men försök att inte skratta allt för mycket åt denna totalt verklighetsfrämmande klant! Det är dags att byta jobb nu Jan!

Vänsterpartiet
» Fler underbara väljarundersökningar: I dag publicerar Sveriges Radio den sammanvägning av ett stort antal olika väljarundersökningar som Novus gör under namnet Svensk väljaropinion. Och denna visar att alla de Rödgröna partierna ökar och alla Högerpartierna minskar. Kan det vara roligare läsning? Sedan förra månaden ligger nu Socialdemokraterna på 31,6% (+0,4), Moderaterna på 23,8% (-0,9), Sverigedemokraterna på 14,1% (-0,1), Miljöpartiet 6,8% (+0,1), Vänsterpartiet 5,9% (+0,3), Centern 5,8% (-0,2), Folkpartiet 5,0% (-0,1), Kristdemokraterna 3,9% (-0), Feministiskt Initiativ 2,2% (+0,4). Detta ger de tre Rödgröna 44,3% mot Högeralliansens 38,5%. Men, KD skulle åkt ut. Fast om vi ska vara ärliga så är ju förändringarna mycket små. Den enda tydliga förändringen är Moderaternas tapp. Men trenden är ju trots allt kul!

Skapa fred
» Fredsälskare: Svenska Dagbladet ägnar i dag ett helt uppslag åt att berätta om den amerikanska militära upprustningen. Och man verkar väldigt imponerade av alla de fina (och dyra) militära leksakerna på gång. Att USA är världens största krigsmakt är väl inget som förvånar. I den senaste amerikanska budgeten är anslaget till militären sammanlagt 585 miljarder dollar (det är 4.009.000.000.000 kronor). Den totala svenska statsbudgeten är på 870 miljarder, dvs 22% av den amerikanska militärbudgeten. Mycket förenklat kan man säga att den amerikanska militärbudgeten under ett år skulle kunna finansiera alla de Nordiska ländernas totala budget under ett år. Det land som ligger på andra plats när det gäller militära utgifter är Kina. Deras militära kostnader är en femtedel av USA:s militära kostnader. Svenska Dagbladet verkar mycket imponerade av de sofistikerade vapensystem som ska köpas. T.ex. ska USA om några år köpa in nya hangarfartyg. Dessa kostar omkring 100 miljarder styck. Den svenska statsbudgeten skulle räcka till 8,7 fartyg - USA ska köpa 10 stycken. Det ska köpas nya jaktplan, F35. Varje plan kostar en miljard kronor. Dvs den svenska statsbudgeten skulle räckt till 870 plan. USA ska köpa mer än 3.000 plan. Och så fortsätter det. Bland Kongressens beslut är inköp av nya Abrams M1 stridsvagnar för 120 miljoner dollar - stridsvagnar som Pentagon säger att dom inte behöver. Men politikerna planerar kanske för nya krig som Pentagon inte är informerade om. Ibland finns det pengar. Tänk vad bara 10% av alla dessa miljarder (10% är 400 miljarder kronor) kunde gjort för att bekämpa fattigdom, svält och sjukdomar i världen. Men det är uppenbarligen bättre att köpa mer vapen. Det är mycket bättre för industrin!

» Bedragare del 99: I dag tänkte jag ta ett exempel på alla dessa herrar i Mellanöstern som söker jobb. I dag är det Muhammad Ali i Dubai som tror att han är den perfekta mannen för mitt företag. Själv är jag dock tveksam.

Dear Respectful Manager:

Good Day

With this letter and resume, I would like to extend my interest in a position that fully utilizes my professional skills and personal abilities.
I am conscientious in my personal and professional life. I take pride in my work, and myself and derive considerable satisfaction from doing an assignment well. I cope well with high-stress situations and can manage a variety of projects simultaneously. My specific proficiencies include Finance and Accounts. I am seeking a position that offers challenge, responsibility and opportunity.
I believe my background provides the skills you require for this position. I would welcome the opportunity for a personal interview to further discuss my qualifications.

Spam

Very truly yours,
Muhammad Ali
Cell # 971-56-3370517
Fax (Dubai) 971-4-3437546
E-Mail: muh_786@hotmail.com
Enclosure: Resume

Unsubscribe me from this list

Och så finns det en Word-bilaga som heter Muhammad Ali.doc som jag av någon helt oförklarlig anledning inte har öppnat för att kontrollera! Jag är faktiskt lite undrande till vem eller vad det är som luras. Är detta seriösa jobbsökande som lurats att köpa en massa värdelösa adresser att skicka jobbsökarmejl till? Eller är det jag som ska bli bedragen om jag på något sätt hör av mig till Muhammad Ali? Eller innehåller bilagan mindre önskat innehåll? Ja, jag vet faktiskt inte var bedrägeriet ligger. En intressant notering är att jag kan "unsubscribe" från listan! Vilken lista? Har jag hamnat på någon lista som Arbetsförmedlingen i Dubai har?

Inga kommentarer: