söndag 22 februari 2015

Vilket Sverige vill vi ha

Vårt älskade Sverige
» Mer siffror: Som jag sagt tidigare så älskar jag siffror, statistik, opinionsundersökningar och liknande. Dom är perfekta för att bevisa mina egna teser och åsikter. Aftonbladet har presenterat senaste mätningen Sverige Tycker (alltså inte Sven Tycker) som handlar om vad vi tycker är viktigt och vilka partier vi har högst förtroende för inom olika områden. Vi kan se att när det gäller Ekonomin har vårt förtroende för Moderaterna minskat rejält medan det ökat för Socialdemokraterna även om M fortfarande leder med 38% mot 26%. I Miljöfrågor har både Miljöpartiet och Centern som båda är i topp nu tappat i förtroende, nu ligger man på 30% mot 17%. När det gäller Flykting- och invandrarfrågor leder tyvärr fortfarande Sverigedumokraterna med 27% mot Socialdemokraterna med 17%. När det gäller Försvarsfrågor har Socialdemokraterna ökat och Moderaterna minskat och man är nu ifatt, båda ligger på 20%. När det gäller Skolfrågor har förtroendet för Folkpartiet rasat (Jan Björkkludd har all anledning att gråta) och Socialdemokraterna leder nu med 23% mot Folkpartiets 17%. Slutligen kan vi ta Sjukvårdsfrågor där Socialdemokraterna har en liten ökning och leder rejält med 28% mot Moderaterna och Vänsterpartiet som har 13% vardera. Alltid spännande att studera statistik... Den viktigaste frågan anser fortfarande svenskarna vara Sysselsättning och Jobb med Utbildning och Skola på andra plats. Flyktingar och Invandring har dock passerat Sjukvården och ligger nu på tredje plats. Däremot säger undersökningen inget om ifall ökningen beror på ökad kritik mot invandring eller om det handlar om ökat intresse för hur vi tar emot de som kommer hit? Fortfarande gäller regeln att det finns tre sorters lögner: Lögn, Förbannad lögn och Statistik!

Yttrandefrihet
» Yttrandefrihet - till vad: Debatten om yttrandefriheten fortsätter. Alla som känner sig på något sätt betydelsefulla känner sig tvingade att publicera sin egen tolkning av yttrandefriheten. Och här inkluderar jag mig själv... En del av alla de synpunkter som framförs är väl genomtänkta medan andra, i varje fall enligt min syn på saken, är ute och reser en hel del. När t.ex. Alexander Bard går ut och kritiserar Aftonbladets granskning av Flashback och försvarar rätten att kräka ur sig vilken skit som helst får jag funderingar på om det inte är dags att begränsa yttrandefriheten. Eftersom kräket Alexander Bard hyllar rätten att kräka ur sig vad som helst kan jag ju säga vad jag tycker ska ske med honom. Jag hoppas att någon /"censurerat"/ den djävla /"censurerat"/ så att /"censurerat"/ stänker på väggarna! Men det publiceras också mycket väl valda och genomtänkta tankar i ämnet. I gårdagens Aftonbladet skriver Fredrik Virtanen under rubriken: "Vad är bra med att kränka judar, romer och muslimer?". Och han så rätt så rätt. Även om det är tillåtet enligt yttrandefriheten att publicera (nästan) vad som helst så behöver man inte publicera detta. Det ska ju finnas en anledning att publicera. Man behöver inte publicera en bild av Muhammed som rondellhund bara för att det är tillåtet. Man måste inte såra muslimer även om det är tillåtet. Man måste inte publicera en karikatyr på en jude bara för att det är tillåtet. Man måste inte såra en jude bara för att det är tillåtet. Man måste inte publicera kränkande bilder på en fattig rom/zigenare bara för att det är tillåtet. Man måste inte kränka romer bara för att det är tillåtet. Vi har alla ett ansvar för vad vi gör. Det ansvaret gäller även Lars Vilks, Sverigedemokrater och undertecknad bloggare. Är vi kapabla att ta det ansvaret?

Annars visar ju internationella jämförelser att pressfriheten i Sverige står sig väl. Även om vi tappat senaste året enligt Reportrar utan gränser. Det finns begränsningar även i den svenska yttrandefriheten. Men som sagt, vi har ett eget ansvar. Och där går ägarna bakom tidigare nämnda Flashback över gränsen. För dom handlar det bara om att tjäna pengar. Det egna ansvaret är avskaffat. Att en så'n som Alexander Bard går ut till försvar säger ju allt...

» Bedragare del 114: Bedrägeri typ 2B. Jag är svårt sjuk och dör snart men har inga arvingar. Skulle inte du kunna vara lämplig att ta hand om pengarna? Denna gången är det Hannah Gus som är från Canada men som just nu vistas i Australien - och hon dör alltså snart.

Rest in peace
My name is Hannah Gus from Toronto Canada but currently receiving treatment in Western Australia. I have been diagnosed with swine flu which was not discovered early due to my laziness in taking care of my health. Before this time, I had been disabled because I have cancer of the brain making hearing and speaking very difficult for me. I have decided to donate some of my wealth to a reliable individual that will use this money, ($7 Million Dollars) to help the poor and less privileged ones in the society for the work of humanity, since I don't have any child to inherit the fund, when I’m gone. So if you are willing to accept this offer and do exactly as I will instruct, please get back to me.

Hannah Gus.

Det är några dagar sedan jag fick mejlet, så antagligen har den stackars Hannah hunnit lämna jordelivet nu. Alltså är det ingen idé att kontakta henne. Fast det hade jag nog inte gjort ändå... Jag begriper inte varför hon har sin e-post hos Yahoo i Frankrike? Men hon verkar ju resa runt i världen en del.

Inga kommentarer: