tisdag 24 februari 2015

Jan Björkkludd

Jan Björklund
» Jan Björkkludds fiasko: Vi var nog ganska många som blev förvånade när man från den Rödgröna Socialdemokratiska / Miljöpartistiska regeringen gick med på en kompromiss när det gäller att ytterligare sänka åldern för betyg i skolan. Betygstalibanen Jan Björklund vill ju ha betyg från åk 4 medan skolpersonal, experter, forskare och i princip alla andra tycker att detta är en usel idé. Och så går alltså den Rödgröna regeringen med på en kompromiss där maximalt 100 frivilliga skolor ska få införa betyg från fyran på prov. De Rödgröna motiverade sin kompromiss med att det var bättre med en kompromiss än att förlora en omröstning i Riksdagen. Men det verkar som om hela experimentet är på väg att bli ett präktigt fiasko. Det är tveksamt om man får ihop tillräckligt många frivilliga skolor så att det går att genomföra experimentet för att kunna utvärdera det. I princip är det bara Jan Björklund som vill genomföra sänkt ålder för betygen och så ett antal andra Högerallianspolitiker som känner sig tvingade att rösta för Jan Björkkludds förslag så att han inte bli ledsen. Nu blir han väl ledsen trots detta eftersom experimentet kanske bränner inne helt. Skolorna är helt enkelt mer ansvarstagande än vad Jan Björkkludd är. Kanske är det just detta som den Rödgröna regeringen räknade med när man gick med på kompromissen?

Atombomb
» Storpolitikens lögnare: När det gäller storpolitiken så ska man inte lita på vad politikerna berättar. Ibland ljuger dom omedvetet och ibland ljuger dom fullt medvetet för att motivera sina aktiviteter. Ett mycket typiskt exempel på detta är USA:s motivering för sina attacker mot Irak. Saddam Hussein hade ju mängder av massförstörelsevapen så han måste stoppas - påstod USA. Nu har det i efterhand visat sig att det fanns inga massförstörelsevapen alls - bara olja. Och det visste USA, men man måste ju ha några motiv för sin attack. Man ljög helt enkelt hela världen rakt upp i ansiktet. Och vi trodde på det. Att Ryssland förnekar ryska soldater i Ukraina är ju också en uppenbar lögn. Vilka lögner som sprids från "den andra sidan" i den konflikten vet vi ännu inte. Dom kommer nog att avslöjas så småningom. För avslöjade blir i allmänhet lögnerna så småningom. En sådan lögnare som avslöjats är Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som för ett par år sedan i ett anförande inför FN hävdade att Iran bara var något år från att färdigställa en atombomb. Nu har brittiska The Guardian och al-Jazeera genom läckta dokument visat att Benjamin Netanyahu ljög, och att han mycket väl visste att han ljög. Den israeliska säkerhetstjänsten Mossad hade inga som helst bevis för något sådant, snarare tvärtom. Men det passade inte Benjamin Netanyahus agenda. Alltså ljög han - och ingen protesterade. Och ingen frågade om Israels egna atombomber!

» Bedragare del 116: Det här mejlet från Interpol USA begriper jag inte ett skit av. Genom att berätta att det är "Junk E-Mail" ska jag kanske bli nyfiken och öppna bilagan? Är någon SÅ dum?

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION UNITED STATES

Interpol
Junk E-Mail
1 bilaga URGENT REPLY NEEDED~
Our MailScanner believes that the attachment to this message sent to you
From: interpolusa@usa.com
Subject: URGENT REPLY NEEDED FROM INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION UNITED STATES SECTION (IPA)

is Unsolicited Commercial Email (spam). Unless you are sure that this message is incorrectly thought to be spam, please delete this message without opening it. Opening spam messages might allow the spammer to verify your email address.

If you believe that this message has been incorrectly marked as spam, please forward this email to postmaster.

Date: 20150109
pts rule name description
---- ---------------------- --------------------------------------------------
-1.4 ALL_TRUSTED Passed through trusted hosts only via SMTP
0.0 MISSING_MID Missing Message-Id: header
2.1 TVD_PH_SUBJ_URGENT TVD_PH_SUBJ_URGENT
1.8 SUBJ_ALL_CAPS Subject is all capitals
1.6 MISSING_HEADERS Missing To: header
0.7 URG_BIZ BODY: Contains urgent matter
4.2 FORGED_MUA_OUTLOOK Forged mail pretending to be from MS Outlook

Eller man kanske bara vill lära mig hur man ser att det är SPAM. Hur som helst är det dags att slänga skiten nu.

Inga kommentarer: