måndag 16 februari 2015

Assangefunderingar

Wikileaks
» Det är något som saknas: Enligt medieuppgifter har den brittiska polisens bevakning av Ecuadors ambassad i London fram tills nu kostat motsvarande 126 miljoner kronor. Ambassaden bevakas ständigt av polis för att förhindra att Julian Assange lämnar ambassaden där han tagit sin tillflykt. Julian Assange är misstänkt för sexbrott i Sverige och åklagaren i Sverige vill förhöra honom om detta. Han vägrar dock att åka till Sverige för förhör eftersom han säger sig vara orolig för att då utvisas till USA. Där riskerar han att dömas för publiceringen av många 10.000-tals dokument om USA:s krigföring i Afghanistan som publicerades via Wikileaks. Wikileaks har sina servrar i Sverige pga den svenska yttrandefriheten. Och Julian Assange har sökt om uppehållstillstånd i Sverige för att här kunna stå som ansvarig utgivare, men han har fått Nej. Det som får mig att fundera på om det inte finns mer i ärendet med Julian Assange än utredningen om sexbrott är det faktum att han aldrig förhördes medan han var kvar i Sverige trots att han då kontaktade polisen. Utredningen lades också ner en gång men återupptogs. Han har begärt garantier mot att utlämnas till USA för att återvända till Sverige, men vägrats detta. Han har erbjudit sig att bli förhörd i London, men det vägrar åklagaren. Alltså sitter han där han sitter och brittisk polis har kastat 126 miljoner kronor i Themsen. Det finns något mer i den här affären än vad som är offentligt. Annars hade han fått garantier, hade åklagaren åkt till London eller Londonpolisen skurit ner bevakningen. Det handlar ju trots allt inte om en dömd mördare eller terrorist, det handlar om att förhöra en man om misstänkt sexuellt ofredande.

Var och en efter förmåga
» Det går åt rätt håll: I går publicerade Svenska Dagbladet sin senaste väljarundersökning som görs av Sifo. Och överlag ser det bra ut. Enligt denna får Socialdemokraterna 28,9% (-2,1 sedan valet). Moderaterna får 22,1% (-1,2 sedan valet). Fjärde största parti är Miljöpartiet med 7,9% (+1,0 sedan valet) som följs av Vänsterpartiet som får 7,2% (+1,5 sedan valet). Vänsterpartiet är därmed den största vinnaren sedan valet. V har också en mindre ökning sedan förra månaden. Centern är störst av Moderaternas gamla röstboskap, dom får 7,0% (+0,9 sedan valet) medan Folkpartiet får 5,4% (-0,2 sedan valet) och Kristdemokraterna får 4,7% (+0,1 sedan valet). Sverigedumokraterna får 13,0% (+0,1 sedan valet och -0,3 sedan förra månaden). Feministiskt Initiativ, som funderar på att byta till Feministerna, får 2,7% (-0,4 sedan valet). Ett val i dag skulle alltså ge ungefär samma resultat även om V och i viss mån Mp gått upp på S bekostnad och C gått upp på M:s bekostnad medan Fp och Kd i stort sett ligger stilla strax över strecket. Sd har nog nått sin kulmen, och jag tror att inre stridigheter så smått kommer att krympa dom tillbaka till glömska. Däremot verkar alltså den våldsamma debatten inom och om Folkpartiet och Kristdemokraterna inte satt några spår alls i opinionen. Hur ska man tolka detta? Att dom är så betydelselösa att det inte finns någon anledning att bry sig?

» Bedragare del 108: Något missförstånd har det blivit eftersom flickorna tror att jag heter Romeo. Tänk att en gammal gubbe som jag fortfarande får den här typen av spännande erbjudanden.

Kärlek
Hello Romeo!!!
Is romance still left in you? Do you still believe in love and romance? Do you need someone special to feel those wonderful moments of love and care in life?
Then you are the one I am in search of, so are thousands of girls in this website where I have registered at.
I love this site because they believe in love, romance and the sanctity of family life.
Well, don’t you think that these values are the most missed ones in our modern day life?
I am Evgeniya from Russia and I have grown up seeing my parents sharing these above said feelings for each other all through my childhood and teenage, till now.

Fast lite mystiskt är det eftersom jag fått samma mejl från Lily, Esperanza, Darcy, Marta, Maribel, Alexandra, Lillian, Lelia och till och med från en Morgan. Med risk för att jag missat något mejl. Fast hon kallar sig Evgeniya inne i mejlet i alla mejlen. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv varit lika eftertraktad!

Inga kommentarer: