torsdag 5 februari 2015

Monarki, Björklund och bidragsberoende Moderatghetton

Monarkifri zon
» Media och Monarkin: Vid ett par tillfällen har jag under de senaste veckorna tyckt till om det svenska Knugahuset och dess kontakter med Media. Nu senast om "Prinsessan" Madeleines mindre lyckade förmåga att handskas med media och att ställa upp för intervjuer. Bonniers "hovexpert" Sten Hedin förklarar detta med det enkla faktum att Madeleine är blyg! - "Hon gillar inte strålkastarljuset" förklarar han. Och detta är inte alls osannolikt. Hade jag hamnat i samma situation hade jag troligtvis reagerat på ungefär samma sätt. Det måste vara ett hemskt liv att vara ständigt påpassad av kameror och journalister, att aldrig kunna göra något privat. Men som Aftonbladets Lena Mellin konstaterar: - "Man behöver inte vara prinsessa om man inte vill"! Kanske skulle Madde ta sig själv i kragen, stega upp till mamma och pappa och deklarera att hon abdikerar. Hon vill inte vara prinsessa, hertiginna eller på något sätt Kunglig längre. Hon avsäger sig alla de rojalistiska förmånerna och plikterna och övergår till att vara en helt vanlig rödblodig svensk som försörjer sig och sin familj på hederligt arbete. Ta modet till dig Madeleine och säg som det är. Det är inte lätt, men det behövs bara göras en gång. Sedan är det slut på dumheterna för dig i varje fall. Att Hovet inte är så bra på att hantera Media när det handlar om något annat än inställsamma och meningslösa frågor är ingen nyhet. Därför förvånar det mig inte när man konstaterar att: - "Seriösa journalister bojkottas av hovet". Hela den kungliga institutionen har gjort sitt för länge sedan. Jag tycker du ska betala in avgiften till Republikanska Föreningen och begära ditt utträde ur Monarkin!

Folkpartiet och skolan
» Jan Björkkludd nära gråt: Skoltalibanen Jan Björklund har drabbats av en ny motgång. Hans fixering vid krav och betyg, och skolfrågor i allmänhet, är ett sänke för Folkpartiet. En gång i tiden förknippades Folkpartiet med lärare. Lokalt här i min hemkommun var Folkpartiet nästan uteslutande representerade av lärare. Men fixeringen verkar bli ett sänke för Jan Björklund och Folkpartiet. Kravet på betyg från klass 4 har inte ens totalt stöd inom partiet. En rundringning bland partiets länsförbundsordförande visar att en fjärdedel vågar säga ett klart Nej till Folkpartiets eget förslag. Och i dag står det klart att all kritik från en enig expertiskår mot förslaget om betyg från fyran till och med fått Sverigedemokraterna att börja tvivla på Jan Björklunds klokhet. Och det krävs en enig Högerallians med stöd av Sverigedemokraterna för att få igenom kravet. Kanske kan man hoppas på att Jan Björklunds förslag fälls. Sveriges Radio har med anledning av alla krav från olika håll om att Jan Björklund ska kasta in handduken ringt runt och frågat efter hur stark ställningen egentligen är i partiet. SR kommer fram till att ställningen trots allt är ganska stark. Men om jag tolkar det hela rätt så beror den relativt starka ställningen inte på stort stöd utan på att det helt enkelt inte finns något alternativ. Och det låter ju bra. Har man tur har han lyckats krympa Folkpartiet till nästa val så mycket att vi slipper dom i fortsättningen!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Nästa Sverigedumokrat att klanta till det: Oftast när Sverigedumokrater har trampat i klaveret så är jag inte så förvånad. Från det hållet kan man förvänta sig vilka dumheter som helst. Hela ideologin bygger på att man inget har begripit! Men någon enstaka gång så blir till och med jag förvånad över den totala bristen på fungerande grå hjärnsubstans. I dag kan vi läsa om den av Sverigedemokraterna utsedda nämndemannen som kommenterade mediauppgifter om en gruppvåldtäkt i norska Bergen med: "Varenda svensk sossekärrings högsta dröm" och fortsatte med: - "Bättre än i arslet"! Denna av Sverigedemokraterna utsedda nämndemannen, som alltså i domstolar ska delta i att döma i rättegångar heter Leon Rhodin. Något saknas! Expressen och Dagens Nyheter. Till och med företrädare för Sverigedumokraterna känner viss tveksamhet: - "Det framstår som helt olämpligt, så här uttrycker man sig inte om man har förtroendeuppdrag. Men vi har ännu inte kommit i kontakt med personen".

Moderaterna
» Även Moderatghetton får ta sitt ansvar: I går hade jag lite tyckerier angående Skånekommunen Östra Göinges Moderata kommunalråd Patric Åbergs tankar om att de svenska kommunerna måste fördela ansvaret för flyktingmottagandet mer rättvist. Östra Göinge är en av de kommuner som tagit störst ansvar. Detta medan andra kommuner är mycket duktigare på att smita undan. I går stod det klart att några mindre svenska kommuner som tagit ett stort ansvar skulle slippa detta i fortsättningen. Och i dag står det klart att man från Regeringens sida vill tvinga de rikare kommuner som idag smiter undan att ta ansvar i fortsättningen. Fast detta är naturligtvis inte så populärt hos dessa rika, ofta moderatstyrda kommuner. En intressant synpunkt kommer från Moderatghettot Danderyds moderata kommunalråd Olle Reichenberg: - "Min uppfattning är att jag tror att det är mycket bättre att styra genom morot än genom piska" är hans argument för att Danderyd inte ska tvingas till något dom inte vill. Något förenklat tycker han att rika Danderyd ska kunna köpa sig fria från att få in en massa kreti och pleti i kommunen som inte omedelbart tjänar en massa pengar som kan ge Danderyd mer skattepengar. Risken finns ju att de rika miljonärerna ska behöva träffa en mängd konstiga fattiga människor. Dom ska dom bara behöva träffa när dom får städningen och bygget av poolen subventionerad av alla oss andra skattebetalare av inresta knegare. Danderyd är ju landets största bidragsmottagare av ROT- och RUT-bidrag. Men det är en sorts bidragsberoendet som ses som något positivt.

Inga kommentarer: