tisdag 17 februari 2015

Tåg, Borg och Telia

Skånetrafiken
» Sent ska syndarna vakna: Fyra borgerliga regionpolitiker i Skåne, Pontus Lindberg (M), Cristina Glad (FP), Birte Sandberg (C) och Birgitta Södertun (KD), har upptäckt att det finns vissa brister i det skånska järnvägsnätet. Och det är ju bra att dom upptäckt detta nu. Annars har man faktiskt haft makten i Skåne under ett par mandatperioder och även haft makten i hela riket under ett par mandatperioder. Man har alltså haft 8 år på sig att reda ut problemen. Men istället har partikamraterna i Riksdagen precis röstat igenom en ny budget som innehåller färre slantar för underhåll av järnvägsnätet än vad den Rödgröna budgeten för 2015 innehöll. Men, som sagt, sent ska syndaren vakna. Dessa fyra borgerliga politiker vill att Region Skåne ska förskottera pengar till staten (de pengar som partikamraterna i Riksdagen inte ville satsa?) för att investera i underhåll av det skånska järnvägsnätet. För övrigt läser jag att partikamraterna i Stockholm upptäckt att det saknas pengar hos SL, så där ska biljettpriserna upp och trafiken ner. Man behöver alla tillgängliga pengar för att bygga motorvägstunnlar gissar jag!

Anders Borg
Kärleken är evig
» Medias utslätning: Det pågår en hård konkurrens bland tidningarna om läsarna. Bland kvällstidningarna (dom som kommer ut på förmiddagarna - i motsats till morgontidningarna som kommer ut på natten) har vi i dag två tidningar kvar som ges ut av de två ledande hårt konkurrerande mediakoncernerna i landet. Aftonbladet från den norska mediakoncernen Schipstedt och Expressen (med lokala upplagor i Malmö och Göteborg) som ges ut av den svenska mediajätten Bonniers. Konkurrensen är stenhård, vilket tyvärr ofta leder till att tidningarna blir mer av typ "skvallertidningar" än riktiga "nyhetstidningar". Ge läsarna vad läsarna vill ha! Ofta verkar redaktörerna (och de ännu viktigare säljarna...) tro att det är just skvaller vi vill ha. Men det blir kanske lite väl utslätat när både Aftonbladet och Expressen har som huvudrubrik samtidigt att "Anders Borg skiljer sig - hon är nya kärleken". Exakt samma ordalydelse och exakt samma satsning. I varje fall såg det ut så här under en period under gårdagskvällen. Annars läser vi att det var Anders Borg själv som ringde Expressens Niklas Svensson för att berätta den stora nyheten att han bytt partner till kändisen Dominika Peczynski. - "Grymt skicklig mediehantering av Borg" kommenterar PR-gurun Paul Ronge. Jaha!

Aftonbladet + Expressen

» Bedragare del 109: Jaha, så har då Nordea, som är min bank, varit framme igen och betalt mina Telia-fakturor dubbelt. Det sker nämligen via autogiro. Det är ju snällt av Telia att informera mig och inte bara behålla pengarna.

Hallå
Åtkomst till ditt konto är begränsat eftersom vi har märkt att du har betalat din faktura tva ganger på samma gång, och det är på grund av ett tekniskt fel.

När du bekräftar informationen på kortet, kommer vi att återbetala till ditt konto

Telia
Detaljer :
Beställningsnummer : 69-46557432539087
Mobile operator: Telia
Betalas av : Kreditkort
Status : Väntar på återbetalning
Sida återbetalning

Tack för ditt förtroende,
Vi ses snart på www.telia.se

Fast, om jag ska vara ärlig, så är det en del saker jag inte riktigt begriper. Om jag nu betalar fakturan dubbelt, vad finns det för anledning att begränsa tillgången till kontot som straff? Varför inte bara helt enkelt förlänga giltigheten på kontot motsvarande tid och spara in att behöva skicka ny faktura nästa gång? Eller det kan ha att göra med det här med negativ ränta som Riksbanken har infört. Eftersom Telia får för mycket pengar på sitt konto om jag betalar för mycket så får dom betala extra mycket i "straffränta" på sina pengar på kontot. Alltså straffas jag, som ju istället slipper betala ränta på mina pengar på kontot om jag betalar för mycket. Så för att vara snäll mot Telia kommer jag att låta bli att betala fakturan nästa gång så slipper dom straffränta för pengarna på kontot, den tar jag på mig själv istället. På så sätt kanske jag kan få en bonus en annan gång? Vad tror ni om min teori? Släng skiten tycker jag.

Inga kommentarer: