lördag 24 januari 2015

NATO, Kärnkraft och annan bluff

Skapa fred istället för krig
» Vad ska vi med NATO till: Den svenska militären vill ha mer pengar att leka med. Närmare bestämt vill man ha 4 miljarder extra varje år för att skydda oss från det ryska hotet. Och som ett brev på Posten har kraven på NATO-anslutning poppat upp igen. Och stödet bland svenskarna för en anslutning har ökat. Kanske är det dags att föra debatten på riktigt och upplysa svenskarna om att medlemskap inte är något som ökar vår säkerhet, inte är något som sparar pengar och inte är något som gör oss starkare. Om vi börjar med pengarna. Om militären får som dom vill när det gäller pengar så kommer Sverige att satsa ungefär 1,3% av BNP på militären. Skulle vi ansluta oss till NATO förväntas vi offra 2% av BNP på militären för att hjälpa USA. Det handlar alltså om en i det närmaste fördubbling av dagens militärsatsningarna om vi går med i NATO. Ett medlemskap blir alltså dyrt! Sedan kommer vi till säkerheten. Sverige har varit alliansfria "i generationer". Förra året inträffade något unikt på vår jord, Sverige hade nämligen då lyckats hålla sig utanför krig i 200 år. Och detta gjorde vi just genom att hålla oss utanför krig istället för ansluta oss till militära alliansen och unioner. Av någon oförklarlig anledning firade vi förra året inte dessa 200 år i fred. Fast det var kanske inte oförklarligt. För hade vi firat århundraden av fred så kunde man ju inte samtidigt argumentera för att avskaffa den svenska alliansfriheten och neutraliteten. Är det verkligen någon som tror att sannolikheten för ett ryskt anfall på Sverige minskar om vi blir en aktiv del av "fienden". Om helt plötsligt amerikanska förband stationeras i Sverige? Om amerikanska kärnvapenbestyckade flygplan placeras i Sverige. Om Sverige vid en konflikt ses som en del av hotet? Tror man detta är man mer än lovligt naiv och godtrogen. En svensk anslutning till NATO innebär inte bara att Sverige ska få stöd vid en konflikt av andra NATO-länder. Det innebär också att vi förpliktigar oss att ställa upp med trupper när USA och NATO tycker detta - varhelst i världen. I korthet, en svensk anslutning till NATO kommer att kosta oss många sköna miljarder i kostnader varje år, samtidigt som det minskar vår säkerhet. Ryssland är ingen demokrati. Ryssland är ingen fredlig nation. Ryska trupper (tidigare sovjetiska trupper) har lagt sig i konflikter i många länder. Men, ryska (och sovjetiska) ingrepp sker i länder som Ryssland (Sovjetunionen) anser vara deras egen intressesfär. I Sovjetunionens fall stater inom "Warszawa-pakten". I Rysslands fall stater inom det gamla Sovjetunionen. Det är en annan supermakt (egentligen är Ryssland knappast en supermakt längre), USA, som regelbundet griper in militärt i andra länder runt om i hela världen. Och som NATO-medlemmar riskerar vi att tvingas hjälpa till i dessa konflikter. Håll oss utanför NATO! Läs eminenta Dagens ETC:s bevakning av ämnet här, här och här.

Kärnkraft nej tack
» Jan Björklund är missbelåten: Jag ser att den gamle majorn Jan Björklund är missbelåten. Verkligheten har ju hunnit ikapp vår sista kärnkraftskramare. I Tyskland inser direktören för energikoncernen RWE att kärnkraftsepoken är slut. Han konstaterar att med nuvarande elpriser och rörelsekostnaderna för att producera kärnkraftsel så lönar det sig inte. Och det handlar alltså om gamla kärnkraftsaggregat. För att investera i nytt är det totalstopp som gäller. Verkligheten är ju den att kärnkraften inte har en chans utan kraftiga subventioner från skattebetalarna. Det mesta av kostnaderna för slutförvaringen av det radioaktiva avfallet får vi skattebetalare stå för. Kostnaderna för en olycka får vi skattebetalare stå för. Det är helt enkelt så att kärnkraften är utdömd av marknaden. Även om det ibland görs försök att se optimistiskt på framtiden. Som här där man berättar om att man producerat mer el än någonsin förra året. För i år lär det inte bli lika bra. Oskarshamn går med mångmiljardförluster. Och det meddelades för några veckor sedan att Ringhals ena reaktor kommer att stå still under ett år framåt. Tekniska problem! Verkligheten är den att de svenska kärnkraftsaggregaten är gamla och kräver stora summor i investeringar och underhåll för att kunna fortsätta att drivas. Vilket gör att det blir förluster. Att investera i nytt är inte ekonomiskt försvarbart utan ännu större subventioner från skattebetalarna. Jan Björklund ska nog börja fundera på sin framtid. Kraven från medlemmarna om att Folkpartiet ska förknippas med något annat än Kravskola, NATO och Kärnkraft är stora. Vart har det Socialliberala Folkpartiet tagit vägen? Under Jan Björklund har dessa tankar slängts längst in i skrivbordslådan, sedan har skrivbordet låsts och nyckeln slängts i havet!

» Bedragare del 94: Om dom är bedragare eller inte vet jag inte. Men seriösa är dom verkligen inte. Vi får väl glädjas över att fri öl i varje fall ingår om man nu skulle vilja utnyttja deras programmeringstjänster. I varje fall skriver man så på hemsidan.

Hey There!! Guess what day it is??? Happy Hump Day!!! :)

J here, "Badass In Charge" @Badass Programmers in California..

Badasses don't send salesy emails, so I'll be brief and say that I simply wanted to introduce myself and our Web & mobile app development team at Digital Brand Group (DBG)... Our group recently launched a special services division called "Badass Programmers."

Check us out! http://badassprogrammers.com

Our team is made up of some of the BEST Web & mobile talent you will ever work with, and we're currently accepting new projects ¨C free beer included! :)

If you have any Web / mobile development, UI / UX design needs, or other design / programming related projects brewing, I would LOVE to schedule a call with you to discuss further!

Are you available for a call anytime this week or next?

Please let me know and thank you so much for your time!

J
¡¡
¡¡
¡¡
¡¡
¡¡
¡¡
P.S. You received this email because I thought you would find value in our team, but if you could care less, feel free to unsubscribe here.

Seriösa företag skickar i varje fall inte ut reklammejl på det här viset. Undrar vad som händer om jag väljer att klicka på att avregistrera mig. Förutom då att jag bekräftar för de som skickat ut mejlet att min epostadress verkligen är i aktivt bruk. Släng skiten!

Inga kommentarer: