tisdag 6 januari 2015

Palestinas flagga
» Israelisk ockupationspolitik: Palestiniernas lednings beslut att söka medlemskap i Internationella brottmålsdomstolen (ICC) har skapat en rejäl ilska (och oro) inom det israeliska styret. Ett av de "straff" palestinierna ska få är att man drar in deras skattepengar. Dvs man vägrar att betala ut de skattepengar man som ockupationsmakt är skyldiga att betala ut till den palestinska myndigheten, som inte har egen beskattningsrätt. Att frysa pengarna anses dock av många vara ett krigsbrott. Och nu visar det sig att till och med USA är kritiska mot det israeliska beslutet att hålla inne palestiniernas pengar. Troligtvis är det så att även USA inser att Israel kraftigt förlorar prestige på beslutet eftersom allt fler inser den översittarattityd som den Israeliska ockupationen av Palestina handlar om. Uppenbart är att Israels vänner är pessimister, bland annat visat av den här ledaren från Dagens Nyheter. Som dock inser att det aldrig blir någon fred utan förhandlingar, och på den punkten måste Israel ge med sig. Israel är dock just nu på väg mot nytt Parlamentsval. Ett val som naturligtvis till mycket stor del präglas av konflikten. I detta val, som andra val, är de extrema ortodoxa bosättarna en viktig grupp. Men jag läser att Utrikesminister Avigdor Liebermans parti Israel vårt hem har varit inblandade i skumraskaffärer. Det har påträffats motsvarande 60 miljoner kronor på ledande partiföreträdares bankkonton. Pengar som inte borde finnas där! Ett avslöjande som naturligtvis är en del av valrörelsen. Och krigandet fortsätter! Både i stort och i smått. För några dagar sedan berättade bland annat Svenska Dagbladet om hur israeliska bosättare på ockuperad mark kastat sten på en amerikansk diplomatisk delegations bilar. Dom var i området för att inspektera beskyllningar från palestinier om att israeliska bosättare rivit upp deras olivträd. En sak är säker, bosättarrörelsen är inte fredsälskare i varje fall.

Hemskheter
» Amerikaner har dåligt minne: Jag ser att man på andra sidan Atlanten är oroliga över amerikanernas minnesförmåga. Jag har alltid gått och trott att när det gäller utvecklingen av säkra kortbetalningar för att ersätta kontanta riktiga pengar så ligger amerikanerna två steg före oss halvciviliserade nordbor. Ack vad jag tydligen har missförstått det hela. Jag ser nu att man hur som helst ska börja införa chip på bankkorten i USA och inte bara magnetremsor. Men man är oroliga för amerikanens förmåga att komma ihåg en eller ett par fyrsiffriga pinkoder så några sådana ska inte införas. I dag är det magnetremsa och namnteckning som gäller! I fortsättningen är det chip och namnteckning som ska gälla... - "Chip- och signaturkorten var en sådan stor förändring att vi inte ville göra det ännu svårare än det redan blir" är en kommentar från en representant från bankvärlden. Usch ja! Det enklaste hade varit att avskaffa krav på betalning helt. Då hade man sluppit alla problem - eller?

Försäkringskassan
» Bra metoder är inte alltid bra: Ibland blir man lite fundersam. Jag läser att Inspektionen för socialförsäkringen, ISF (som är en statlig myndighet) har kommit fram till att Försäkringskassans utredningar och möten med sjukskrivna får till effekt att sjukskrivningarna blir längre! - "ISF anser att Försäkringskassans utredningar fördröjer återgången till arbete och förlänger sjukskrivningen och anser att Försäkringskassan ska vara återhållsam med utredningar tidigt i sjukskrivningen" säger man i korthet. Och, detta var ju verkligen inte vad man förväntade sig att höra. I varje fall inte om man läser den allmänna debatten. Försäkringskassan håller naturligtvis inte riktigt med. Men läser man vad Försäkringskassan säger så står det klart att dom också inser problemet. Läser man vad dom säger så handlar det om att man måste vara noga med att se vilka ärenden där "insatser" får något positiv effekt och inte bara förlänger sjukskrivningarna.

» Bedragare del 79: Kort och koncist. Jag har den stora lyckan att vinna i deras reklam kan man väl för enkelheten säga. Det är bara att öppna bilagan. Som jag tycker mest ser ut som ett Word-dokument med reklam för G-Wallet av namnet att döma.

Google

Google Inc webmaster@googlemail.com
ti 2015-01-06 02:10
1 bilaga G-WALLET PROMO..doc

Dear User,
You have emerged one of the winners in our promotion, see attached document for details.

Regards,
Felix Schmidt

Jag tror faktiskt att jag avstår från att öppna bilagan. Som jag gissar, antingen innehåller jäkelskap eller också är det helt enkelt bara ett "sofistikerat" sätt att skicka ut reklam för G-Wallet! Fast jag tvivlar på att Google vill sjunka så här lågt för att skicka ut reklam för sin egen betalmetod, Google Wallet. Så antingen är det någon som får procent på att skaffa kunder, eller också något ännu skummare. Hur som helst, släng skiten!

Inga kommentarer: