söndag 18 januari 2015

Sverigedumokratisk dumokrati

Sverigedumokraterna
» Om Sverigedumokrater: Hur illa ställt är det med Jimmie Åkessons spelmissbruk och "pang boom in i väggen-sjuka"? Jag läser en artikel i Expressen där det bland annat spekuleras i hans möjligheter att komma tillbaka. Och man skildrar hur maktstriden börjar blossa upp inom partiet. Mattias Karlsson tog ju över som ledare när Jimmie Åkesson till slut sjukskrev sig. Och han driver partiet i en annan riktning än Jimmie Åkesson. Jimmie Åkesson insåg att SD rent taktiskt måste tona ner de mest extrema åsikterna. Mattias Karlsson har inte samma taktik. Normalt när ordföranden försvinner går vice ordförande in. Det är ju därför man har en vice ordförande! Vice partiledare i Sverigedemokraterna heter Jonas Åkerlund, och han är fortfarande vice... Mattias Karlsson däremot trädde in som "ordförande" utan några formella beslut om detta. Och han arbetar nu intensivt för att plocka in sina egna vänner i ledningen, och att öka det arvode som Jimmie Åkesson hade på 100.000 kr/mån till 110.000 kr/mån. Avsikten är också att höja arvodena till sina vänner när dessa tar över olika poster inom partiet. Vad som också är uppenbart är att medan Mattias Karlsson och hans anhang framhäver Jimmie Åkessons sjukdomsbesvär så berättar representanter för Jimmie Åkessons falang att han sakta men säkert tillfrisknar. Jag vill här påpeka att jag inte försöker göra mig komisk över Jimmie Åkessons sjukdom. Utmattningssyndrom eller att "gå in i väggen" är en mycket allvarlig sjukdom som tyvärr drabbar allt fler i vårt stressade samhälle. Det är viktigt att ta på allvar, att bekämpa så att människor inte drabbas och acceptera att det tar tid att bli bra igen. Samma sak med spelmissbruk. Det är ett mycket allvarligt problem i det nuvarande svenska samhället. Och jag tycker att det är direkt skamligt med all den "falska" reklam för olika spelsajter som vi i dag sköljs över av. Spelmissbruk är på väg att bli ett stort samhällsproblem. Jag föraktar Jimmie Åkesson för de åsikter han står för, men känner starkt för de besvär han drabbats av. Inte ens rasister, nynazister och andra högerextremister förtjänar att drabbas av detta. Däremot gläds jag över den "maktstrid" som jag faktiskt tror är på gång inom Sverigedumokraterna. Jag hoppas att SD går samma väg som alla andra "missnöjespartier" som bjuder på ett enkelt men falskt budskap - dom går under. Slutligen undrar jag om det är en medveten tanke eller ett ingripande från högre makter som gör att artikeln i Expressen hela tiden har en reklambanner för huvudvärkspiller längst ner och som ligger över den undre delen av artikeln. Pillerna behövs verkligen när man läser om Sverigedumokraterna!

Lunds universitet
» Vilken husbonde ska bestämma: Vår skånska landshövding har bekymmer. Den f.d. moderata riksdagsledamoten Margareta Pålsson, som belönades med att utnämnas till Landshövding i Skåne, har fått problem. Jag läser i Helsingborgs Dagblad att åstorpsbon Meta först ville ha husbonden Carl Bildt till styrelseordförande för Lunds universitet. Men han drog sig ur. Då utsågs istället den förra USA-ambassadören och rådgivaren till husbonden Carl Bildt, Jonas Hafström, till hennes kandidat till styrelseordförandeposten. Han har accepterat. Men det passade tydligen inte det skånska näringslivet. Dom har istället valt att lansera en annan kandidat, förre Sony Ericsson vd:n Bert Nordberg, som har fått stöd från bland annat förre rektorn Per Eriksson som är den som formellt nominerat Bert Nordberg. - "Jag har lyssnat på de människorna som säger att Margareta inte har lyssnat på olika förslag" är hans kommentar. Det är inte lätt, är det Moderaterna eller Näringslivet som ska bestämma? För någon annan kan ju inte vara aktuell! Men tänk, jag tycker inte det minsta synd om dig Meta.

» Dagens citat: Sagt av Kristdemokraternas Ungdomsförbunds Sara Skyttedal under årets Folk och Försvars-konferens.

- "Pacifism skrämmer mer än alla kärnvapenstater tillsammans."

Undrar hur det går ihop med det kristna budskapet? Fast historiskt är det så att de flesta krig förts i religionens namn så det kanske inte ska vara så förvånande trots allt.

Apple
» Bedragare del 88: Så är andra igång och vill lura mig. Nu är det på nytt mitt Apple-konto som hotar att bli nedstängt så jag måste omedelbart bekräfta lite faktureringsinformation. Vad tycker ni, ska jag logga in?

Apple@Store.se
Till: sven@swl.nu;

Bäste kund,

Vi märkte ogiltiga inloggning till ditt konto online från en okänd IP-adress. Därför har vi tillfälligt stängt ditt Apple-konto. Vi behöver information från din Apple-konto Av denna anledning, så att tjänsten inte avbryts, inbjuder vi dig att bekräfta och uppdatera din faktureringsinformation idag.

Klicka här för att aktivera ditt konto

Själv har jag efter modigt övervägande bestämt mig för att INTE logga in och lämna några uppgifter om mitt kontokort, eller vad dom nu är ute efter. Jag misstänker att det hela inte har någon betydelse för mitt eventuella Apple-konto. Däremot skulle det nog fått effekt på mitt kontokorts innehåll.

Inga kommentarer: