fredag 2 januari 2015

Så är vi då inne i ett nytt år

» Allt våld är fel: Jag ser att Sverigedemokraternas Ungdomsförbunds vice ordförande William Hahne har varit ute och festat på nyårsafton. Och han uppger då att han blev helt oprovocerat slagen av en invandrare så att blodvite uppstod. Han var också mycket snabb med att Twittra om händelsen med dokumenterande bilder. Det ska erkännas att det finns de som hyser visst misstroende mot den uppgivna händelsen. Något som jag naturligtvis inte har en aning om. Men, helt klart är att ALLT våld är fel. Själv tycker jag det ser konstigt ut på de båda bilder som publicerats. På bild ett rinner blodet från en skada över vänster öga. På bild två är det hela spegelvänt och han har ett jack över höger öga. Men någon av bilderna har väl spegelvänts? Men jag tar inte ställning. Jag vet ingenting. William Hahne tillhör den grupp inom SDU som ligger lite risigt till i förhållande till SD:s partiledning. En sökning på nätet gav mig t.ex. följande citat från honom: - "Den här utvecklingen är tyvärr symptomatisk för det sjuka, feminiserade samhälle vi lever i - de etablerade partierna och media kommer antagligen inte att vara nöjda förrän Försvarsmakten börjar spotta ur sig genuscertifierade, kramgoa soldater värdiga Miljöpartiets ickevåldsförsvar". Och det visar kanske lite vad det är för en person. Jag ser också att det varit en liten diskussion om William Hahnes förhållande till sanningen. Uppenbarligen är William Hahne militär, närmare bestämt fallskärmsjägare. Och det har varit en akademisk diskussion huruvida han hade rätt att kalla sig just Fallskärmsjägare när han gjorde det. En diskussion som jag, om jag ska vara ärlig, inte begriper ett dugg av. Däremot är mitt förtroende för Fallskärmsjägare överhuvudtaget mycket lågt. Jag gjorde min militärtjänst vid S2 i Karlsborg. Och där låg även Fallskärmsjägarskolan. Och min erfarenhet av dessa "idioter" är nog att dom hade mer muskler än hjärnsubstans. Men, som sagt, våld löser aldrig några problem. Det skapar bara ännu mer problem. Man ska ALDRIG använda våld mot någon pga politisk åsikt eller religion. Sedan må det handla om attacker på moskéer eller synagogor eller att slå på SDU:are!
SDU:s syn på svenskhet

Moderaterna har gjort sitt
» Moderat inbördeskrig: Vårt lokala lilla Moderata inbördeskrig fortsätter. Jag ser i dag i morgontidningen att min gamla arbetskollega Mats Kongstad nu valt att avsäga sig sitt uppdrag i Kommunfullmäktige här i Åstorp. - "Med anledning av min brist på förtroende för den moderata kommunfullmäktigegruppens ledarskap avsäger jag mig härmed uppdraget som ledamot av kommunfullmäktige i Åstorps kommun" heter det i Mats avskedsbrev till Fullmäktige. Det hela är naturligtvis ännu ett steg i konflikten mellan Moderaternas starke man i Åstorp, Pontus Pålsson, och de flesta andra. Han har blivit fråntagen nyckeln till Kommunkontoret pga upprepade konflikter med personalen. Hans uppträdande där har blivit klassat som ett arbetsmiljöproblem. Flera ledande Moderater har redan tidigare hoppat av politiken. Men, den förtroendeomröstning i Fullmäktigegruppen som hölls vann hann. Omröstningen slutade 3-3 (där hans egen röst var en av de tre som röstade för förtroende). Som ordförande hade han sedan utslagsröst... Det tråkiga är att den Moderata regionledningen inte vågar ta i konflikten, men det finns ju skäl till detta!

miljöpartiet
» Mobba Miljöpartiet: Det är uppenbart att man från Högeralliansen på senare tid har utsett Miljöpartiet till främsta mobbobjekt. Senast manifesterat av Jan Björklund som i dagarna deklarerat att Högeralliansen gärna hade släppt fram en ren Socialdemokratisk regering, bara man kickat ut Miljöpartiet. Och detta är ju inte första uttalandet från företrädare för Högeralliansen som går ut på att Miljöpartiet är det värsta som finns. Jag har till och med sett uttalanden från ledande företrädare för Högerallianspartier som lätt kunnat tolkas som att hellre samarbete med Sverigedemokraterna än med Miljöpartiet. Jag förstår inte denna taktik! Och jag undrar vad det hela egentligen beror på. Om man bara letar efter någon syndabock, eller om det finns någon praktisk politik bakom. Det närmaste jag kommit är Miljöpartiets motstånd mot byggande av några mil motorväg i en tunnel under delar av Stockholm. Ett projekt som är så dyrt att det stjäler många miljarder från andra infrastruktursatsningar och som bygger på felaktiga trafiksiffror. Men Förbifart Stockholm har blivit ett prestigeprojekt för Högeralliansen (och andra bilismälskare) i Stockholm. Kan det vara Miljöpartiets försök att stoppa projektet tillsammans med kravet på att löftet att lägga ner Bromma flygplats äntligen ska infrias som ligger bakom? Jag kan inte komma på något annat. Men jag undrar hur alla de Högeralliansföreträdare känner sig som redan förra mandatperioden och även denna regionalt och lokalt samarbetar med Miljöpartiet? Har dom hyst en djävul vid sin barm? Hur som helst ser jag att Gustav Fridolin också har lite svårt att förstå. Själv har jag ofta lite svårt att förstå mig på Jan Björklund!

Inga kommentarer: