onsdag 7 januari 2015

Euro

Nej till Euron
» Olika bud: Jag ser att en del verkar tro att det kanske trots allt vore bra för Grekland att lämna Euron. I lördags och måndags hade jag ju vissa funderingar på vad som skulle kunna hända när Grekland har haft sitt nyval, och kanske partier som vill att Grekland lämnar Euron får makten. Då kunde vi bland annat läsa att EU:s officiella talesman hävdat att Euro-medlemskap är för evigt. Har man en gång gått med så är det kört. Men nu läser jag att det bland annat kommit antydningar från Tyskland som går ut på att det kanske skulle kunna få vara möjligt för Grekland att lämna Euron. Och det ska faktiskt blir riktigt spännande att om några månader få veta vem som bestämmer inom EU, dvs EU eller Tyskland. Tänk, jag undrar om inte Tyskland har större makt än EU har? Vi kan också läsa att flera ekonomer inser att Grekland kanske skulle må bättre utanför Euron. Vad det handlar om är att då kan Grekland föra en ekonomisk valutapolitik som passar den situation som gäller i Grekland och inte den ekonomiska valutapolitik som EU:s ledning bestämt ska gälla för hela EU. Befinner sig då Grekland inte i fas med de stora ekonomierna inom Euron så kan detta innebära att Grekland tvingas före en politik som kanske till och med är skadlig och helt tvärt emot. Det är nämligen bland annat detta som skapat krisen i Grekland från början - förutom misskötsel... Vi ser med spänning fram emot nästa sändning.

De sanna Sverigedemokraterna
» Eftertankens kranka blekhet: Vår "eminenta" vice talman, Björn Söder, som ju representerar vårt nationalistiska parti Sverigedemokraterna har fått en internationell utmärkelse. Men av någon, för mig, helt obegriplig anledning så verkar han missnöjd med utmärkelsen. Vad som hänt är att Björn Söder hamnat på en tio-i-topp lista från Människorättsorganisationen Simon Wiesenthal-centret. Och det ska man väl vara stolt över? Denna amerikanska organisation som arbetat mot nazism och antisemitism sedan 1977 utser sedan några år tillbaka en lista över det gångna årets 10 mest antisemitiska händelser. Det är naturligtvis Björn Söders funderingar om svenskar, judar (och samer osv) som gett honom utmärkelsen. Men det känns som om Björn Söder känner sig orättvist behandlad av delvis Simon Wiesenthal-centret, men allra helst av Dagens Nyheter som varit elaka mot honom. Det känns som om Björn Söder tycker att Dagens Nyheters journalist Niklas Orrenius varit taskig mot honom genom att intervjua honom, låta honom förhandsgranska citaten och sedan publicerat vad han sagt. Så kan man inte göra, verkar han tänka. Man måste ju också tänka på vilka konsekvenser det kan bli av vad intervjuoffret säger. Enligt Björn Söders sätt att se på saken så ska tydligen journalister ha i åtanke vilka konsekvenser det kan bli av vad intervjuoffren säger när människor fattar vilken dynga man vräker ur sig. Nä, kära Björn Söder, det är inte det minsta synd om dig! Om utmärkelsen från Simon Wiesenthal-centret är rättvis vet jag inte. Jag är rädd för att det kanske finns ännu fler, ännu värre, uttalanden. Men om en talman i en ledande demokrati som Sverige kläcker ur sig denna sorts dynga så blir det liksom ännu värre. Din position gör nog att platsen på tio-i-topp är berättigad. Se'n hjälper det inte att fundera i efterhand när man förstår konsekvenserna av vad man säger.

Starkast av allt är kärleken
» Bedragare del 80: Tammy, som skickat mig detta kortfattade mejl, verkar ha slarvat med källforskningen. Om det är en vänlighet, eller något annat, att erbjuda en romantisk och tillgiven rysk kvinna vet jag inte. Men jag har varit förlovad med Ingela sedan mer än 36 år och vi är ju faktiskt lyckligt gifta sedan mer än 28 år och har inga som helst önskemål eller funderingar på att ändra på detta. Så här låter hur som helst erbjudandet.

Are you searching for a spiritual and loving girlfriend that might become your future wife?

Do you want to have a wife that knows how to look and act like a lady?

Then come here to choose an affectionate and romantic Russian lady.

Jag tror faktiskt att jag struntar i det. Totalt!

Inga kommentarer: