måndag 12 januari 2015

Euro, varg och ubåtar

Säg Nej till Euron
» Surprise, surprise: Det händer att man läser saker som gör att man blir förvånad när man läser det. I dagens Helsingborgs Dagblad skriver den förre Moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson om Grekland och Euron. Och för att komma från en Moderat politiker måste jag säga att det är ytterst insiktsfullt skrivet. Rubriken är: "Att evigt jaga överskuldsatt är bara destruktivt" och går ut på att det nog trots allt är bäst om Grekland får lämna Euron och sedan skriva av sina skulder. A-M Pålsson utgår ifrån att det vänsterradikala Syriza kommer att vinna det kommande valet i Grekland. Och dom vill omförhandla den grekiska jätteskulden. Man resonerar som A-M Pålsson, dvs det finns inga förutsättningar att kunna betala tillbaka. Precis som företag som blivit så skuldsatta att dom inte kan betala och även i dag privatpersoner kan få sina skulder nedskrivna så måste även länder kunna få detta gjort. Trots påpekanden från officiellt EU-håll om att Euro-medlemskap är "för evigt" och "oåterkalleligt" så instämmer A-M Pålsson i Angela Merkels konstaterande att det nog inte är en realistiskt syn på saken. Dessutom har ju inte Euron blivit den succé som förespråkarna hävdade (och en del fortfarande hävdar). Sanningens ord: - "Fem års krishantering har lärt oss att Euron inte blev den succé som förväntades. Istället har den blivit till ett ekonomiskt och politiskt sänke för hela EU" är ju riktigt insiktsfulla. Det är vad jag har sagt hela tiden, och det känns riktigt underbart att läsa en moderat politiker erkänna detta. Det känns skönt att se att svenska folket säger Nej till Euron, hur mycket än Jan Björklund tycker annorlunda. Han är ganska ensam!

Konferensubåt
» Kan man kalla det konferensubåtar: Det är dags för den årliga Folk och Försvars Rikskonferens. Det är det stora debattforumet varje år för militär- och säkerhetspolitik i vårt avlånga land. Gissa vad som händer precis när det är dags för konferensen? Jo, det avslöjas att militären jagar nya U-båtar i Stockholms skärgård! Dessa ryska budgetubåtar (eller denna gång kanske dom ska kallas konferensubåtar) har en fantastisk pricksäkerhet att dyka upp i svenska farvatten vid taktiskt och strategiskt lämpliga tidpunkter. Jag börjar bli allt mer övertygad om att Putin och alla dom andra krigshetsarna i Moskva vill att Sverige anslår mer pengar till militären, skaffar bättre resurser till vår "Försvarsförmåga" och antagligen också att Sverige formellt ansluter sig till NATO. Jag har svårt att se något annat taktiskt skäl till att välja de tidpunkter för kränkningar som man gör. Det kan inte vara lätt att vara Försvarsminister i vårt f.d. alliansfria land. Ett land som förra året satte nytt världsrekord i att hålla sig utanför krig. Förra året var det nämligen exakt 200 år sedan Sverige senast befann sig i krig. Något som är helt unikt på vårt runda klot. Av för mig helt obegriplig anledning firades detta dock inte. Det var rejält tyst om det istället. Min teori är att ansvariga ju inte gärna kunde uppmärksamma vad vår alliansfrihet kunnat åstadkomma samtidigt som man arbetar intensivt för att avskaffa samma alliansfrihet.

Varg
» Låt vargen leva: Varghatarna har fått panik. Äntligen hade nämligen flera Länsstyrelser gett klartecken till att jaga konkurrenterna om viltet. Ett antal vargar skulle få skjutas. Men, så inträffar skandalen. Förvaltningsrätten beslutar att stoppa vargjakten! Ett helt obegripligt beslut enligt jägarna och andra varghatare. Nu har flera personer och även Länsstyrelsen i Värmland överklagat Förvaltningsrättens beslut. Man har också JO-anmält Förvaltningsrätten för att ha varit oförskämda och lagt sig i när nu äntligen jägarna fått klartecken till vargjakt. - "Respekten för rättsväsendet försvinner" påpekar en representant för jägarkåren. Man har ju förberett jakten med upplogning av vägar och allt. NU skulle äntligen dom djävla vargarna skjutas. Och så stoppas jakten? - "Alla markägare i Värmland har fått en spark i skrevet" påpekar man. Stackare!

» Bedragare del 83: David Marra har skickat ett föredömligt kortfattat meddelande till mig. Han har ett affärsföreslag till mig, så han vill att jag kontaktar honom.

DAVID MARRA marra@yahoo.com.hk
må 2015-01-12 14:14

Hello,
I have a business proposal for you. Kindly get back to me.
Best Regards,
david

Fast jag tvivlar på att jag är intresserad av att göra affärer med någon i Hong Kong! Jag struntar i det hela.

Inga kommentarer: