tisdag 20 januari 2015

En del är värda mer än andra

Pengar växer inte på träd för alla
» Tack och adjö: Så har då mångmiljardären Peter Wallenberg avlidit. Och hyllningskören har ingen ände. Han har uppenbarligen varit mycket skicklig på att förvalta allt han ärvde. Jag tänkte inte infoga mig i hyllningskören. Istället tänkte jag nöja mig med två citat. Det första är yttrat av H.M. Kung Carl XVI Gustaf Bernadotte med anledning av nämnda Peter Wallenbergs frånfälle:

- "För kungafamiljen var Peter en nära och trogen vän och lämnar oss med stor saknad."

Nästa citat är ett citat från Peter Wallenberg själv. Aktuellt igen i dag när vi diskuterar yttrandefriheten och censuren. Så här sade Peter Wallenberg när han 1991 såg till att avsätta Svenska Dagbladets chefredaktör Bertil Torekull:

- "Vi ska inte ha en chefredaktör som inte vet att lära journalisterna vilken hand som matar dom."

Kanske är det också ett lämpligt tillfälle här att påminna om det faktum att i dag äger en procent av världens medborgare 48% av vår jords samlade tillgångar. Detta är en ökning med 4 procentenheter sedan 2009. Om inget drastiskt sker så kommer nästa år den här rikaste procenten att äga mer än halva jordklotet. Mer än en miljard människor lever samtidigt på mindre än motsvarande 10 kronor om dagen. Siffrorna är framräknade av hjälporganisationen Oxfam vars ordförande Winnie Byanyima konstaterar: - "Omfattningen av de globala orättvisorna är helt enkelt svindlande." Vi får trösta oss med att vi i Sverige i varje fall tar till krafttag och diskuterar om det inte är dags att införa förbud mot att stå och tigga pengar!

Norges flagga
» Så går det i Norge: I Norge har ju de norska "Moderaterna", alltså Høyre, släppt in det främlingsfientliga Fremskrittspartiet (som är en motsvarighet till Sverigedumokraterna) i en koalitionsregering. Något som verkar ha varit bra för Fremskrittspartiet. Däremot verkar det inte lika bra för Høyre läser jag. Förra året tappade Høyre 3.000 medlemmar, det är ungefär var tionde medlem. Samtidigt har oppositionspartiet Arbeiderpartiet (som är svenska Socialdemokraternas partner) det högsta antalet medlemmar på 14 år. Det är farligt att släppa in de mörka krafterna i värmen. Dom lyser inte upp, dom fördunklar. Høyre säger att dom ska lösa problemet med en medlemsvärvningskampanj. Varför inte sluta anpassa politiken till de främlingsfientliga krafterna?

» Bedragare del 90: Nytt erbjudande om att låna pengar. Att ha usel ekonomi och vara överskuldsatt är inga problem?

Kära Sir / Fru

Detta för att informera dig om att GUARDIAN FINANCIAL SERVICES erbjuder för närvarande lån till dem som är i behov av ett lån; Vi erbjuder lån till låg ränta på 1.5%. Vi förstår att få lån från affärsbanker numera är ett stort problem för kunder som är ekonomiskt i behov av lån. GUARDIAN FINANCIAL SERVICES har ackrediterats för att ge ut lån till både lokala och internationella kunder. Vi har fått förmånen att möta dina finansiella behov. Frågan om dåliga krediter bör inte hindra dig från att få det lån som du behöver. Vi ger ut lån som sträcker sig från 5,000.00 euro till högst 100,000.000.00 euro till personer i behov av ekonomiskt bistånd.

Är du intresserad av att få ett lån? Vänligen lämna följande information nedan;

Lånebelopp behövs ............
Lån varaktighet ................
Syfte med lån ..........

I bekräftelsen till dessa detaljer, kommer vi att skicka en väl beräknade villkor och villkor för det belopp du behöver.

Med vänlig hälsning
Andrew Birrell
Ekonomichef.
GUARDIAN FINANCIAL SERVICES

Vad tror ni, är villkoren så förmånliga? 1,5% ränta? Är det per månad? Strunta i lånen! Var ALLTID skeptisk till mejl som är Google-översatta! Seriösa företagare tar sig råd att översätta seriöst. Jag tror att det här är en "förmedlare" som inte är så seriös.

Inga kommentarer: