måndag 25 augusti 2014

Om transporter och miljö

» Bra Stefan Löfven: Socialdemokraterna har i dag gått ut med ett löfte om ytterligare 10 miljarder till järnvägsunderhåll. Och, kanske ännu viktigare, att järnvägsunderhållet ska förstatligas. Pengarna till järnvägsunderhållet ska tas från att Sverige, likt snart de flesta andra länder, inför en kilometerskatt. Vilket i praktiken innebär att inte bara svenska lastbilar betalar för att dom sliter på de svenska vägarna utan även utländska lastbilar som kör i Sverige får betala för sig. Fast det passar naturligtvis inte vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Men hon har inte begripit så mycket tidigare, så varför ska hon begripa det fina i kråksången denna gången? Att äntligen återförstatliga järnvägsunderhållet är en riktig pärla. I dag görs ständiga upphandlingar så att ingen har något ansvar. Bra Stefan! Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Expressen.
F 1200

SJ:s F 1200 - världens vackraste ånglok

» Bra Fredrik Reinfeldt: Sedan ser jag att Högeralliansen nu enats om att höja bilskatten för bilar med mer utsläpp och minska skatten för bilar med mindre utsläpp. Ett förslag som jag inte tror kommer att ha något större problem att gå igenom Riksdagen - om dom inte ångrar sig när BMW och Mercedes protesterar. Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter.

» Dumt Fredrik Reinfeldt: Vi kan notera att Fredrik Reinfeldt gett efter för Skoltalibanen Jan Björklunds krav på ett införande av betyg i ordning och uppförande. Det ryktas om att Jan Björklund hotade med att hungerstrejka om han inte fick med kravet i Högeralliansens vallöften. Egentligen vill dom andra partierna inte ha dumheterna, men som sagt, Jan Björklund hotade med att hungerstrejka. Egentligen är det i stort sett ingen annan som vill ha betyget. Inte lärarna, inte eleverna. Men som sagt Jan Björklund... Han räknar sin framgång som Utbildningsminister i hur många nya regler och förordningar han kan införa. Och då får vi sån't här.

Bilismen har kört fast
» Veckans skratt: I tider av valrörelse är konkurrensen hård om komiken i media och debatt. Men frågan är om inte insändaren jag läste i gårdagens Aftonbladet från Lennart Bengtsson i Bilfront trots allt vinner. Om ni inte visste det redan så är alltså Bilfront en lobbyorganisation som startades 1979: - "som en motvikt mot det bilhat som växt fram". Fast det hela känns lite som ett enmansprojekt. Hur som helst har Lennart Bengtsson lyckats få in en rolig insändare. Det hela handlar om beröm för förslaget om möjlighet till att få ekonomiskt bistånd via CSN för att ta körkort. Fast Lennart tycker inte att det räcker. Låt mig citera: - "När fler har körkort minskar dessutom kraven på landstingen att tillhandahålla dyr kollektivtrafik överallt. Med körkort behöver unga inte ligga samhället till last som ... kollektivtrafikberoende". Lennart argumenterar också för att kraven för att kunna ta körkort ska sänkas så att fler får råd. Det känns lite som om Bilfront / Lennart Bengtsson lider av någon form av hat mot kollektivtrafik i allmänhet och allra helst mot järnvägstransporter. Jag tror att Lennart Bengtsson ska vara glad för att inte alla resor skedde på våra vägar med privatbilar. Då skulle Lennart fastna i köerna omedelbums.

Vänster för framtiden
» En av dagens: Just nu väller väljarundersökningarna över oss med nästan samma intensitet som regnet i Halland. Alla tidningar med lite stolthet har sin egen väljarundersökning. Och nu när det närmar sig så verkar dom dessutom oftast göra nya undersökningar varje vecka. Och det fascinerande är att dom är inte speciellt eniga. Det går upp och det går ner, och enigheten är inte mycket att skryta om. Jag väljer att i dag presentera den undersökning som Aftonbladet i dag trycker i sin tidning och som görs av United Minds. Och den stora vinnaren sedan förra undersökningen är Feministiskt Initiativ som med 3,4% fått +1,1 och möjligen Moderaterna som med 21,5% gått +0,7. De tre stora förlorarna är Centerpartiet på 4,4% som fått -1,2, Folkpartiet på 6,8% med -1,1 och kanske Miljöpartiet med 9,0% som gått -0,9. I övrigt ligger Socialdemokraterna på 30,0%, Vänsterpartiet på 7,0%, Kristdemokraterna på 4,8% och Sverigedemokraterna på 11,5%. Detta ger de tre Rödgröna en ledning med 46,0% mot Högeralliansens 37,5%. Socialdemokraterna + Miljöpartiet med 39,0% är ensamma större än Högeralliansens 37,5%. Däremot är alla de fem högerpartierna, Högeralliansen + Sverigedemokraterna med 49% större än de tre Rödgröna partiernas 46,0%. Andra undersökningar visar andra siffror...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Göran Persson (S) sa att "svenska folket kommer att bli förbannade då de förstår vad vi har gjort" angående omgörningen av pensionssystemet.

dessutom

När Lars Ohly var partiledare sa han sittandes i tv-soffan "män ska flytta på sig för kvinnor" men när Lars Ohly avgick var det en man han flyttade sig för. Nour El Refai satt bredvid som medhummare och Lars Ohly framstod som en riktig kvinnokämpe, försökte han manipulera män att flytta sig? kanske några flyttade på sig för att känna sig politiskt korrekta men egentligen blev de bara lurade av en kommunistisk makthavare.

Sven Tycker sa...

Hej Anonym

Jag tycker du ska skaffa en egen blogg. De kommentarer du kommer med (och tydligen inte vågar stå för) har ju inget med det som står i bloggen att göra. En egen blogg hade kanske varit lämpligt.

Vad det gäller Pensionsöverkommelsen så var det väl en överenskommelse mellan alla partierna (förutom Vänsterpartiet?) Även dina idoler var alltså med om detta.

Vad det gäller Lars Ohly måste jag erkänna att jag inte begriper riktigt vad du är ute efter. Men jag publicerar det i varje fall.

Men som sagt, skaffa en egen blogg. Man kan vara anonym då också om du inte vågar stå för vad du tycker.

Sven Tycker sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.