lördag 2 augusti 2014

Sverigedemokraterna och deras bakgrund
» Dagens Sverigedemokrat: Dagens utmärkelse går till Tommy Granfelt i Uppvidinge som representerar SD i kommunens Barn och utbildningsnämnd. Under ett kort ögonblick av uppriktighet lade han ut följande text på sin Facebook: - "Köpte nyss en AK-47:a, utifall att en svarting anfaller mig när jag inte är förberedd. Detta KAN hända med Migrationsverkets skyddslingar i närheten... Dessutom har jag i förrådet terroristernas bästa vapen, ett härligt midjebälte med Nitro Nobels underbara dynamit. Tar på mig detta varje kväll, som ett försvar mot regering, terrorister, islamister, FI-anhängare, moderater, vänsterpartister och liknande ohyra...". Fast sedan insåg den gode Tommy Granfelt att allt för stor uppriktighet offentligt inte uppskattas av partiledningen så inlägget togs bort. Men det fanns dom som hunnit ta en Print Screen innan dess... Och om man läser andra inlägg på mannens Facebook blir man nästan lika mörkrädd. Den mannen har helt förlorat kontakten med verkligheten och är direkt farlig. Men en äkta Sverigedemokrat får man ändå klassificera honom som!

» Jimmie Åkesson: Egentligen skulle jag kommenterat Jimmie Åkessons sommartal. Men jag blev så illamående och ilsk när jag hörde hans sjuka människohat att jag förmår inte skriva mer. Jag vill glömma det hela. Jag skäms över att han är svensk!

» Dagens citat: I dag har jag valt ett riktigt gammalt citat. År 1858 beslutade den svenska Riksdagen att avskaffa den s.k. "Husagan", dvs arbetsgivarens rätt att prygla sitt tjänstefolk. Och det var inte alls något självklart beslut, motståndet var stort. Så här sade Riksdagsmannen och Greven Carl Gustaf Löwenhjelm: - "Ett förståndigt appliceradt käpprapp öfver ryggen på en dräng, som ligger och sofver i stallet om morgonen när bonden kommer dit ner, uträttar mer än alla kristliga förmaningar". Citatet är tagit ur Aftonbladet den 8 januari 1858. Det är Kungliga Biblioteket som digitaliserat och gjort Aftonbladet och Svenska Dagbladet sedan 1830 och framåt tillgängliga.

Byt ut MMA mot kärlek
» Det är inte sport: Jag råkade tyvärr läsa en artikel i Aftonbladet Sport om senaste utspelen inom UFC / MMA. Låt mig citera en parts yttrande från en slagsmålsälskare (Alexander Gustafsson) till en annan (Jon Jones) med anledning av att den andra har ett sår över ena ögonbrynet. - "Jon, jag är hemskt ledsen för det djupa såret jag gav dig i vår första fajt. Du kommer att minnas mig varje gång någon öppnar upp det åt dig" och han fortsätter med: "För att inte göra ditt andra öga avundsjukt lovar jag att lämna dig med ett minne efter nästa match också". Det är INTE sport om man är stolt över att ha skadat sin motståndare och att man önskar skada honom mer. Sedan vet jag att detta är ett ordkrig som hör till. Men det gör det ju inte bättre. Det är INTE sport om denna typ av "ordkrig" hör till. Och det är en skam att Aftonbladet behandlar det som en sport bland andra. Det är inget annat än ett kommersiellt jippo som går ut på att locka folk som vill se blod.

» Dagens bedragare del 5: Ur det senaste dygnets mejlskörd har jag valt följande patetiska lilla varningsmejl. Som vanligt är svenskan inte helt perfekt så den som skapat det hela är antingen en slarver eller också är det "Google-översatt". Fast dom översättningarna brukar vara ännu mer komiska.

Gällande ditt Swedbank kreditkort * - 1195216401
Swedbank Internetbanken [progress@ditt.com]

Kära kund,

Ditt kreditkort har spärrats då ett fel upptäcktes i din faktureringsinformation. Anledningen till felet är osäkert men för säkerheten har vi tillfälligt blockerat ditt kreditkort. Du behöver uppdatera din information om för att fortsätta använda ditt kort.

Vad ska jag göra?

För att lyfta spärren (begränsningen):

* Klicka här och följ stegen på skärmen.

NOTERA:
Om detta inte åtgärdas inom 72 timmar måste vi permanent spärra ditt Kreditkort då det kan användas bedrägligt. Syftet med denna bekräftelse är att säkerställa att ditt kreditkortskonto inte använts bedrägligt.

Det ska i sedvanlig ordning påpekas att jag inte har något Swedbank-kort alls. Men risken finns ju att någon mindre lyckligt lottad går på bluffen. Jag tycker att alla nu borde ha hört om alla bedrägeriförsök och inte går på bluffen. Men eftersom företeelsen fortsätter så verkar det ju fungera. Tyvärr!

Inga kommentarer: